Lakverf kwasten

3 Resultaten

Aflopend sorteren

Zijn er speciale lakverf kwasten?

Tot op zekere hoogte zijn er absoluut speciale lakverf kwasten. Deze kwasten maken gebruik van dierenharen. Meestal afkomstig van een varken. Kwasten met dierenharen kan je gebruiken voor zowel alkydverf (lakverf op terpetinebasis) als acrylverf (verf op waterbasis). Deze nemen de verf goed op en zorgen voor een goede verdeling en dus een mooi eindresultaat. Haal de lakverf kwasten voor gebruik een paar keer over wat schuurpapier. Hiermee verwijdert u loszittende haren en splijt je de punten waardoor je een nog nettere afwerking krijgt.

Het beste resultaat met lakverf kwasten.

Er zijn kwasten met kunststof haren. Deze zijn echter niet aan te raden bij lakverf. Deze kunnen de lak minder goed opnemen en zijn beter geschikt voor gebruik van verf op waterbasis zoals muurverf. Ook de lengte van de haren hebben effect op de kwaliteit. Duurdere lakverf kwasten hebben een touwtje aan de kop zitten. Dit kan je los maken en zo de lengte van de haren aanpassen. Deze slijten namelijk bij gebruik en op deze manier behoud je hetzelfde resultaat.

 • Ronde lakverf kwasten
 • Veelzijdige kwast, kan gebruikt worden voor smalle oppervlakken.
 • Platte lakverf kwasten
 • Voor gebruik op een platte ondergrond. Deze kwast is niet geschikt om hoekjes of randen af te lakken. Zeer geschikt voor beitsen waar niet op strakke lijnen gelet hoeft te worden.
 • Lyons penseel
 • Lakverf kwasten met een gebogen kop. Wordt ook wel een radiatorkwast genoemd. Ideaal voor het bereiken van lastige plekken. Ook geschikt voor acrylverf.

Besparen op materialen is besparen op het eindresultaat.

De projecten, of dit nu binnen- of buitenshuis is, verdienen de beste materialen. Dure verf kopen is niet de enige manier om een strakke laklaag te zetten. De juiste lakverf kwasten zijn minstens net zo belangrijk. Denk hierbij aan het verlies van haren bij goedkope lakverf kwasten en de manier waarop zij verf opnemen en verdelen. Bestel je materiaal voor 18:00 uur, en morgen sta je al met uw nieuwe lakverf kwasten te werken.

 1. Sam kwast rond
  Sam Sam kwast rond Vanaf
  Zo laag als € 1,66
 2. Kwast Waterbasis
  Veba Kwast Waterbasis Vanaf
  Zo laag als € 3,27
 3. Kwast Terpentinebasis
  Veba Kwast Terpentinebasis Vanaf
  Zo laag als € 4,12

3 Resultaten

Aflopend sorteren