• Lorem ipsum

Tape

Toon:
Deltec Maskeer tape Goud
Deltec Maskeer tape Goud
Met de Deltec Maskeertape Goud kun je de dingen die je liever niet schildert netjes afplakken.
€6,74
Deltec Maskeertape Purple Paars
Deltec Maskeertape Purple Paars
Met de Deltec Maskeertape Purple Paars (Purple Washi) kun je de dingen die je liever niet schildert netjes afplakken.
€6,74
Polyfilla Pro S530 Wapeningsband
Polyfilla Pro S530 Wapeningsband
Zelfklevende wapeningsband rol (10 cm breed x 25 m, 25 cm breed x 25 m)
€28,85€25,97
Deltec Maskeertape 60 Wit
Deltec Maskeertape 60 Wit
Met de Deltec Maskeertape 60 kun je de dingen die je liever niet schildert netjes afplakken.
€1,58
Maskeer tape goud 25mm budget
Maskeer tape goud 25mm budget
Een speciale maskeertape 25mm van rijstpapier die zorgt voor strakke lijnen en afscheidingen.
€5,95€4,95
Frogtape 41,1 m x 24 mm
Frogtape 41,1 m x 24 mm
€11,25€10,13
Toon:

Tape

Hoe snel moet je het afplaktape verwijderen?

Het is verstandig om afplaktape direct na het schilderen te verwijderen. Indien je wacht tot de verf opgedroogd is, kan deze loskomen wanneer de afplaktape verwijdert. Dit zou natuurlijk erg zonde zijn van het schilderwerk. Zorg er dus voor dat dergelijke kleine foutjes je niet overkomen en dat je geen dubbel werk hoeft te verrichten! Hier volgen enkele tips om het afplaktape op de juiste manier te verwijderen:

 

 

    • Trek de schilderstape gelijkmatig van het oppervlak

 

    • Trek de tape los in een hoek van 30° - 45° voor het beste resultaat

 

 

Het gemak van afplaktape

 

Tijdens het schilderen wil je natuurlijk voorkomen dat er verf op ramen en andere ongewenste plekken komt. Dit gebeurt vaak bij randen en hoeken van het object dat je wilt gaan schilderen. Met afplaktape voorkom je dat deze lastige situaties er toe leiden dat je verf op ongewenste plekken krijgt. Zorg ervoor dat je goede afplaktape gebruikt die niet te snel scheurt en goed blijft zitten. Daarbij is het ook van belang om te kijken hoe makkelijk de tape te verwijderen is. Bekijk snel het ruime aanbod op deverfzaak.nl

 

Afplaktape later verwijderen

 

Er is ook afplaktape op de markt die je langer kunt laten zitten. Vervolgens is deze toch nog prima verwijderbaar, zonder dat er lijmresten en dergelijke achterblijven. Indien je op zoek gaat naar tape is het verstandig om de gebruiksaanwijzing of uitleg op de verpakking te lezen. Niet elke afplaktape is geschikt voor gebruik bij het schilderen. Wij adviseren om de afplaktape zo snel mogelijk te verwijderen, nog voordat de verf opgedroogd is. Indien je een speciale tape gebruikt die wel later verwijdert kan worden, is dat geen probleem. Zorg ervoor dat je op de voorhand dan wel goed geinformeerd bent over dit product.

 

Afplaktape en andere schilder gerelateerde zaken

 

Naast informatie over afplaktape vind je bij Verfkennis.nl informatie over verschillende benodigdheden die van belang zijn tijdens het schilderen, zoals kwasten & rollers bijvoorbeeld. Wil je weten hoe je vel voorkomt op de grondverf? Of wat de beste manier is om een verfblik te openen? Antwoord op deze vragen vind je bij Verfkennis.nl. En om de vraag nogmaals te beantwoorden: Je kunt afplaktape het beste verwijderen voordat de verf droog is, tenzij op de verpakking van de speciale tape anders vermeld staat.