Plamuur

Wat is plamuur?

Plamuur is een pasta om gaten en scheuren op te vullen. Dit kan bij verschillende materialen het geval zijn, zoals hout, pleisterwerk en wandplaat. Het verschil tussen plamuur en een vulmiddel is dat plamuur enkel geschikt is voor oppervlakkige reparaties. Bij gaten dieper dan 1mm kun je beter voor een vulmiddel kiezen. Plamuur kan namelijk gaan krimpen bij gebruik in diepe gaten. De pasta helpt je wel bij het bereiken van een mooi egaal eindproduct. Je schilderwerk zal er beter uit zien wanneer je bijvoorbeeld de muur goed hebt afgewerkt.

Hoe kan ik plamuren met het beste resultaat?

Voor het beste resultaat kun je het beste de ondergrond voorbewerken. In het geval van houtrot bijvoorbeeld is het belangrijk dat je al het rotte hout verwijdert en een grondlaag aanbrengt. Zo voorkom je dat de houtrot zich verder kan verspreiden. Heb je alle voorbewerking gedaan? Dan kun je beginnen met het aanbrengen van de plamuur. Neem wat op een plamuurmes en strijk het langs de beschadiging. Oefen enige druk uit om de plamuur goed in het gat te dwingen. Verwijder het overschot aan plamuur altijd direct. Laat het verder uitharden en daarna is het klaar om opgeschuurd te worden.

De afwerking

Wanneer het gat gevuld is en goed uitgehard, is het tijd om dit op te schuren. Schuur het rustig egaal tot de plamuur overgaat in het hout. Neem het af, en wees ervan verzekerd dat er geen stof meer aanwezig is op het hout voordat je met schilderen begint. Een laag grondverf is altijd aan te raden voor het beste resultaat. De benodigdheden voor het werk zijn allemaal te vinden in de webshop. Lees voor gebruik altijd goed de instructies voordat je begint. Per merk kunnen deze verschillen en invloed hebben op het eindresultaat. Waar wacht je nog op? Je project kan al over enkele dagen af zijn.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.