Stopverf

1 Resultaten

Aflopend sorteren

Wat is stopverf?

Stopverf is een mengsel van krijtpoeder en olie. Het is een stug en kneedbaar product wat wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen. Van het plaatsen van ruiten tot het vullen van houtwerk is het geschikt. Stopverf hecht zeer goed mits het voorwerk goed is gedaan. Er wordt dan ook geadviseerd om stopverf niet direct op hout te gebruiken maar eerst 2 lagen grondverf of lak aan te brengen. Na het aanbrengen van de stopverf zal de afwerking een aantal weken op zich moeten laten wachten.

Plaats ruiten met stopverf

Van oudsher werd het goedje ook gebruikt om ruiten te plaatsen. Dit is enkel mogelijk met glazen van niet al te groot formaat. Omdat stopverf wanneer het uitgehard is niet krimpt of uitzet zoals andere materialen. Deze ruiten werden eerst vastgezet met kleine spijkertjes om ze op de juiste plaats te houden en daarna opgevuld met stopverf. Over stopverf kan ook prima heen geschilderd worden. Je dient het wel eerst te laten uitharden tot er een filmlaag op staat. Zonder deze filmlaag is de stopverf nog niet genoeg uitgehard om overschilderd te worden.

Afwerking

Of je nu een ruit hebt geplaatst of gaten heeft gedicht, een goede afwerking is altijd belangrijk. Zorg dat u geen overschotten heeft voordat je de stopverf laat uitharden. Hierna kan het opgeschuurd worden. Laat de verf goed drogen en uitharden. Dit kan weken duren, maar is het meer dan waard. Wanneer een filmlaag op de verf zit is dit een teken dat deze uitgehard is. Hierna kan het zonder problemen overgeschilderd worden. Tegenwoordig zien we vaker dat gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten kit, met name bij het plaatsen van ruiten. Deze moderne technieken gaan langer mee en drogen niet uit. Dit houdt het materiaal elastisch waardoor het niet uitdroogt en weinig onderhoud vergt. Kijk in onze webshop voor uw stop of vuloplossing.

  1. Toupret Stopverf
    Toupret Toupret Stopverf Vanaf
    Zo laag als € 8,71

1 Resultaten

Aflopend sorteren