• Lorem ipsum

Beitsen verfspuit | Alles over hoe dat moet

8 Mei 2019

Prepareren van het hout voor beitsen verfspuit

Hierbij gelden dezelfde principes als bij het verven met beits. Dus dat wil zeggen het reinigen van het oppervlak, laten drogen, opschuren en vervolgens stofvrij maken. Soms is tuinhout al klaar om behandeld te worden. De tuinhoutaanbieder weet hier als het goed is meer van. Er is echter nog iets extra’s waarop gelet moet worden bij het prepareren van het hout voor beitsen verfspuit. Bij het beitsen verfspuit verstuift de beits, dus is het belangrijk om goede bescherming voor ogen en mond te houden. Bovendien is het afdekken van delen die niet geverfd moeten worden belangrijk. Bij het beitsen verfspuit van een tuinhuisje is het bijvoorbeeld handig als eventuele ramen compleet worden afgedekt. Zo kunt u in één ruk door een heel oppervlak beitsen met de verfspuit.

Beitsen verfspuit | Materialen

Bij uw vakman is een verfspuit zo te vinden. Zo biedt het merk Wagner een aantal spuitkoppen van degelijke kwaliteit voor een scherpe prijs. Ook de juiste beits voor spuitwerk haalt u bij de vakman. Deze beitsen worden speciaal voor spuitwerk gemaakt en hoeven daardoor niet verdund te worden. Het is echter ook mogelijk om gewone beits voor houtwerk aan te schaffen en deze met het juiste oplosmiddel te verdunnen. De fabrikant informeert hoeveel er verdund moet worden en met welk oplosmiddel. Waar de beits in moet is afhankelijk van de soort verfspuit die gebruikt wordt. Sommige verfspuiten pompen de verf op, waardoor er een slangetje in het blik of emmer moet. Sommige verfspuiten hebben een apart bakje die aan het spuitkop gezet kan worden. Bij beide is het belangrijk dat deze na gebruik gereinigd worden met water. Het afvalwater kan vervolgens naar de gemeentelijke stortplaats.

Techniek van beitsen verfspuit

Beitsen verfspuit begint met de juiste instellingen. Eerst moet dus de spuitkop het juiste verstuivingsgehalte hebben. Dit kan het beste van te voren getest worden op een stuk karton, bij voorkeur wit om goed te zien of de verfspuit compleet dekkend is. Eenmaal gedaan, is het mogelijk om zowel horizontaal als verticaal te spuiten met beitsen verfspuit. Het beste is altijd om in de lengte te beitsen met de verfspuit. Dus bij schuttingen op en neer en bij tuinhuisjes (mits het hout horizontaal geplaatst is) meestal heen en weer. De snelheid waarmee gespoten wordt, kan eveneens het beste van tevoren getest worden op het stuk karton, waarbij het oppervlak dus geheel dekkend moet zijn. Belangrijk is om in een constante snelheid te beitsen verfspuit om een optimaal resultaat te krijgen.

Meer tips en spullen voor beitsen verfspuit?

De Verfzaak is de online en offline shop voor beitsen verfspuit en alle andere aspecten van het schilderen en behangen. Bezoek een van de winkels in Zuid-Nederland of check voor de beste schilderspullen de webshop van De Verfzaak.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »