• Lorem ipsum

Betonlook muur | Hoe je dat voor elkaar krijgt

8 Mei 2019

Betonlook muur | De opties

Eigenlijk kan je op allerlei manieren een betonlook muur krijgen: verven, behangen, coaten of het gebruik van speciale middelen. Daarom deze vier overzichtelijk in een rijtje:

Betonlook muur met behangen

Verschillende merken bieden kwaliteitsbehang met een betonlook. Dit kunnen eigenlijk allerlei soorten behang zijn: vinyl, papieren, glasvlies, enzovoort. Om met behang een betonlook muur te krijgen, is het met name de uitdaging om de banen uitstekend op elkaar aan te laten sluiten, omdat verschil daarin erg merkbaar is. Dit is lastiger dan het lijkt: behang krimpt en zet uit. Voor de ervaren klusser geen probleem. Maar om als beginnende klusser de ideale betonlook muur krijgen is het handig om (professionele) hulp van een meer ervaren behanger te krijgen.

Betonlook muur met schilderen

Verschillende verffabrikanten bieden uitstekende verven om hiermee een betonlook muur te creëren. Hiervoor bestaan speciale verfsoorten. Let daarbij ook op de structuur van de muur. Beton is glad. Het probleem is dat je bij veel verfsoorten de structuur van de muur blijft zien. Een gladde muur is daarom gewenst.

Betonlook muur transparant coaten

Het kan zijn dat je al een betonnen muur hebt. Dus de ‘look’ is er al. Dus er is alleen nog een transparante coating nodig. Let wel op het gebruik van deze middelen: wegens de ondergrond kan het zijn dat hiervoor sterkere coatings worden gebruikt. Zoals tweecomponenten epoxycoating, die ook vaak voor vloeren in bijvoorbeeld garages en magazijnen wordt gebruikt.

Speciale verfmiddelen

Merken als bijvoorbeeld Alabastine bieden ook muurdecoratiemiddelen. Het lijkt een beetje op stucwerk, maar is dan een beetje dunner en strijkbaarder. Dit soort middelen worden dan ook met een verfroller aangebracht, maar kunnen tegelijkertijd oppervlakkige beschadigingen tot plusminus 2 mm vullen. Een dikke verf dus. Voor een betonlook muur heb je dan ook een strijker nodig die het oppervlak glad krijgt. Voor het gebruik van dit soort speciale muurdecoratiemiddelen worden doorgaans ook voorstrijk- of fixeermiddelen toegepast.

Betonlook muur creëren thuis?

Check dan het assortiment van De Verfzaak. Op verschillende locaties in Zuid-Nederland en in de webshop vind je een aanbod met de beste merken op het gebied van verf en behang voor de scherpste prijzen. Denk bijvoorbeeld aan Alabastine, een van de specialisten op dit gebied. Maar ook aan kwaliteitsbehang van merken als Rasch, AS Creations en BN Wallcoverings. De Verfzaak is jouw specialist voor een betonlook muur en alles wat je nog meer wilt op het gebied van verf en behang.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »