• Lorem ipsum

De keuken verven: hoe doe ik dat?

8 Mei 2019

Schoonmaken van de keuken

Juist als het gaat om de keuken verven, is het schoonmaken van de wanden enorm belangrijk. Hardnekkige vetresten op tegels en muren zorgen voor een zwak verfsysteem: de verf gaat onthechten op die plekken. Ontvet daarom de muren eerst grondig, bijvoorbeeld met St. Marc of Universol.

Tegels van de keuken verven

Tegelwerk komt in keukens vaak voor. Net als bij iedere ondergrond kan je de tegels in de keuken verven door deze licht op te schuren en eventueel voor te behandelen met een daarvoor bestemde grondverf. In sommige tegel verfsoorten zit de grondverf al verwerkt. Meer weten over de tegels van de keuken verven? Check dan ook ons artikel over tegels verven.

Muren van de keuken verven

De muren in de keukenruimte hebben vaker dan in andere ruimtes last van vocht. Een schimmelwerende verf (Sigmaresist Fungi Mat bijvoorbeeld) of verfsoorten die hiervoor speciaal geschikt zijn hebben dan ook de voorkeur. Heb je geen tegelwerk bij het natte gedeelte, dan kan je ook dat muurgedeelte van de keuken verven met een speciale watervaste transparante coating. Zo hebben we in ons assortiment verfsoorten als Sigma Pearl Clean, Drost Devecryl Topvernis en allerlei andere verfsoorten die hiervoor ontwikkeld zijn. Ga je de muren van de keuken verven, dan is het vaak nodig om eerst een voorstrijkmiddel te gebruiken. Een goed middel hiervoor is Alabastine Voorstrijk Vochtige Muren.

Kastjes van de keuken verven

Het verven van de keukenkastjes kan direct al een totaal andere uitstraling geven aan je keuken. Belangrijk is wel dat je weet op welke ondergrond je gaat schilderen. Bij keukenkastjes zie je namelijk niet altijd direct om welke ondergrond het gaat. Zo komt het vaak voor dat keukenkastjes van MDF-platen zijn gemaakt, maar dat er een kunststof laag op is aangebracht. Voordat je de kastjes van de keuken verven gaat, check daarom eerst de ondergrond. Dit is namelijk vooral belangrijk voor de primer die je moet gebruiken. Er zijn speciale grondverven voor kunststof die zorgen voor een betere hechting met de uiteindelijke laklaag.

Wat je nodig hebt

Ga je binnenkort de keuken verven? Bij De Verfzaak vind je alles wat nodig is voor deze klus. Bepaal voordat je de keuken verven gaat, wat je geschilderd wil hebben, schrijf op om wat voor ondergronden het gaat en breng een bezoekje aan De Verfzaak. Wij helpen je in een van onze locaties in Zuid-Nederland met de keuken verven. Weet je wat je nodig hebt, check dan onze webwinkel en bestel de beste merken tegen de voordeligste prijzen van Nederland. Vaak heeft De Verzaak goede verf aanbiedingen De keuken verven doe je off- en online met De Verfzaak.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »