• Lorem ipsum

Eenvoudig de radiator lakken

8 Mei 2019

Spullen voor het radiator lakken

Een radiator lakken doet u met speciale lakken en verfgereedschappen, zoals:

  • Radiator kwasten
  • Spuitkop voor radiator

Hiermee kunt u de radiator lakken op een eenvoudige en efficiënte manier. Zo zorgt een radiator kwast ervoor dat u ook aan de achterkant van de radiator lakken kunt en met een spuitkop ook andere lastige plekken goed bereikt.

Radiator lakken | De voorbereiding

Het eerste wat u doet voordat u de radiator lakken gaat, is de verwarming afzetten. Een radiator lakken kan niet als deze warm is. Vervolgens moet de gehele radiator opgeschuurd worden. Een radiator heeft doorgaans een lastig oppervlak dat automatisch moeilijk te schuren is. Handschuurpapier en schuurblokjes zijn daarom handig om te hebben. Schuur roestige plekken extra goed op, maak alles goed schoon en plak vervolgens de plekken die niet geschilderd moeten worden, af.

Radiator lakken | Grondverf aanbrengen

Een goede primer voor metaallakken is belangrijk bij de radiator lakken. Enkele merken die hiervoor uitstekende kwaliteit bieden, zijn:

  • Sigma
  • Drost
  • Avis
  • En Sikkens

Een viltroller komt tevens goed van pas wanneer u de grondverf aanbrengt. Deze neemt veel verf op en verdeelt deze goed. Gebruik voor de lastige plekken uw radiatorkwast. Eerste poging niet goed gelukt? Schuur dan nog een keer licht op nadat de grondverf droog is (lees: overschilderbaar. Dit staat in het informatieblad van de grondverf) en breng opnieuw een laag aan.

Radiator lakken | De aflaklaag

De laatste en belangrijkste laag. Ook voor het aflakken van de radiator gebruikt u een (nieuwe/schone) viltroller. Het uiteindelijke radiator lakken kan in één laag, maar het beste resultaat krijgt u met twee lagen. Na de eerste laag van de radiator lakken, wacht u totdat deze overschilderbaar is (zie het informatieblad van de betreffende verf), schuur zeer fijn op en breng de laatste laag aan.

Meer over uw radiator lakken?

Kom dan naar De Verfzaak, uw vakman in verf. Wij bieden de beste merken tegen de scherpste prijzen met onze verf aanbiedingen. Tevens krijgt u van ons uitstekend advies en helpen wij u aan een prachtig afgelakte radiator. Bekijk de producten in onze webwinkel, neem contact met ons op of bezoek een van de locaties van De Verfzaak in Zuid-Nederand. Een radiator lakken op hoog niveau doet u met De Verfzaak.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »