• Lorem ipsum

Hoe verf je een muur zonder strepen?

24 Dec 2019

Je hebt alles goed voor elkaar. Je hebt de juiste verf gekocht en alle voorbereidingen getroffen zodat jouw verfklus wel een succes moet worden. Maar je bent één aspect vergeten… Wat is nu eigenlijk de beste techniek om mijn muur te verven? 

Om het best mogelijke resultaat te realiseren is het wel zo fijn als je weet hoe je dit aan moet pakken. Een van de vragen die we vaak krijgen is: hoe verf ik een muur zonder strepen achter te laten? Om je te helpen hebben we alle mogelijke informatie voor je verzameld zodat je met een gerust hart kunt beginnen aan jouw schilderproject. 

 

Kies de juiste verf

Om ervoor te zorgen dat je schildert zonder zichtbare strepen achter te laten is het belangrijk dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn om goed van start te kunnen gaan. Misschien wel de belangrijkste factor is uiteraard de verf. Wanneer je muurverf uit gaat zoeken is het zaak om niet alleen naar de kleur te kijken, maar ook naar de eigenschappen die een bepaalde verfsoort bezit. 

Zoek uit of jouw verf geschikt is voor binnen of buiten en of dat hij past bij jouw project én vergeet zeker niet te checken of de verf geschikt is voor jouw ondergrond. Wanneer je bijvoorbeeld verf die geschikt is voor hout gebruikt op steen valt het resultaat zeer waarschijnlijk tegen. Om je een beeld te geven van de verschillende ondergronden en de soorten verf die daarbij horen hebben we hieronder enkele soorten verf voor je verzameld. Voor het gemak gaan we even uit van de kleur wit.

 

Tref goede voorbereidingen

Zoals gezegd is het belangrijk om de juiste randvoorwaarden te creëren. Stel dat je een muur van een nieuwe kleur wil voorzien. Het klinkt als een cliché, maar het is wél de waarheid: een goede voorbereiding is het halve werk. 

Plak alles goed af zodat je je je geen zorgen hoeft te maken om de randen en maak de ondergrond zo schoon mogelijk. Hierdoor zal de (grond)verf beter hechten waardoor je automatisch een beter resultaat neerzet. Houd tot slot de temperatuur goed in de gaten. 

We adviseren we je om te schilderen als de temperatuur tussen de 5 en 25 graden ligt. Bij een te hoge temperatuur droogt de verf te snel waardoor strepen sneller zichtbaar worden. Een lage temperatuur zorgt er dan weer voor dat de verf te langzaam droogt. 

 

Gebruik genoeg verf, maar niet té veel

Wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat is het zaak om niet teveel verf in een keer op de muur te smeren. Probeer hierin de juiste balans te vinden. Maar wat is dan niet teveel? Als je een verfroller gebruikt doop je deze tot de helft in de verf waarna je de verf over de roller   kunt verdelen door over het raster te rollen. Hierdoor voorkom je dat je ineens een flinke hoeveelheid verf op de muur aanbrengt. Het is dan makkelijker om de verf goed te verdelen. 

 

Tips voor de techniek

Om de beste tips te kunnen geven is het handig dat je weet wáárom strepen ontstaan. Dit heeft namelijk te maken met het verschil in absorptie van de ondergrond. Om die verschillen tot een minimum te beperken is het slim om snel, maar wel gestructureerd te werken. Het is dus uit den boze om tussen het schilderen door pauze te nemen. 

Wanneer je een muur moet schilderen moet deze dus in één keer geschilderd worden. Ben je van plan om meerdere lagen aan te brengen? Houd dan goed de droogtijd in de gaten. Op de verfemmers en verfblikken vermelden fabrikanten altijd de droogtijd van de verf. We adviseren je om je ook echt aan die tijd te houden. Hierdoor realiseer je het best mogelijke resultaat. 

 

Nog vragen? 

Hebben we jouw vraag niet beantwoord? Of wil jij graag met één van onze specialisten praten over jouw specifieke verfklus? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt ons op die manieren bereiken. Bezoek één van onze acht filialen, stuur ons een mail of bel ons even.

Telefoonnummer: 085 - 0406034
E-mailadres:[email protected]

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »