• Lorem ipsum

RAL 7021: zwartgrijs voor binnen én buiten

18 Jan 2022

Bij iedere klus, binnen of buiten, komt altijd eenzelfde vraag naar boven: welke kleur ga ik gebruiken? De een heeft een duidelijk doel voor ogen en weet precies welke kleur hij of zij gaat gebruiken, terwijl de ander urenlang het internet afstruint en het dan nog niet weet. Het brede scala aan kleuren en diens varianten maken het er niet makkelijker op. Zeker RAL-kleuren. Die lijken allemaal op elkaar, of toch niet?

In dit blogartikel lees je alles over de kleur RAL 7021. We leggen je uit waar RAL voor staat en wat de RAL 7021 voor kleur is. Daarbij geven we je ook mee voor welke ondergronden deze RAL-kleur geschikt is. Hieronder krijg je alvast een inkijkje van producten die uitermate geschikt zijn voor te gebruiken in combinatie met de RAL 7021.

RAL 7021: wat betekent dat eigenlijk?

RAL staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Deze Duitse coderingssysteem werd rond 1927 bedacht en heeft als hoofdtaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd worden. Om enige vorm van consistentie te behouden krijgt elke kleur een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000 en zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000. 

De grijstinten, waaronder de RAL 7021, beginnen bij 7000. Zo heb je misschien weleens gehoord van RAL 7006 en RAL 7016. Dit zijn twee enorm populaire varianten van grijs die tot op de dag van vandaag veel worden gebruikt door professionele schilders en doe-het-zelvers. Hieronder staan enkele voorbeelden van grijstinten:

Wat is RAL 7021 voor kleur?

Je weet nu dat RAL 7021 toebehoort tot de categorie grijstinten. Echter is dit nog niet specifiek genoeg om te weten welke kleur het is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 7021 is een kleurtint die het best kan worden omschreven als ‘zwartgrijs’. Deze kleur voegt een moderne en stoere uitstraling toe aan je interieur. Dankzij deze eigenschappen is de zwartgrijze RAL 7021 een populaire kleur.

RAL 7021 wordt veelal gebruikt voor het schilderen van deuren en kozijnen binnenshuis. Vooral in combinatie met een matte verf is deze kleur in trek. Verder wordt de RAL-kleur gebruikt voor buitenschilderwerk, zoals bij schuttingen, tuinhuizen en andere tuinmeubels. Dus of je nu kiest voor binnen of buiten, de RAL 7021 is altijd een uitstekende keuze!

RAL 7021 producten bij De Verfzaak

In onze webshop is de RAL 7021 een populaire kleur voor muurverf. Deze producten moeten wel eerst in deze RAL-kleur worden gemengd alvorens we het naar je opsturen. Zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode toepast bij het bestellen van je verf. Gemengde RAL 7021 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Gelukkig hebben we ook kant-en-klare RAL 7021 producten. Deze producten hoeven niet meer gemengd te worden en kunnen meteen naar je worden opgestuurd. Neem bijvoorbeeld de Sikkens Buitenlak Hoogglans RAL 7021. Deze buitenlak van Sikkens is van uitstekende kwaliteit en kan worden gebruikt voor het verfraaien van buitenhoutwerk zoals deuren en kozijnen. Tip: gebruik een beits voor optimaal resultaat, zoals de Sikkens Cetol BLX-Pro.

Heb je vragen over de RAL-kleur 7021? Stel ze gerust aan onze specialisten! Wij geven graag antwoord op al je vragen en zoeken samen naar de juiste producten die passen bij de klus die je in gedachten hebt. Zo maak jij jouw RAL 7021-project tot een succes!