• Lorem ipsum

RAL 7032

15 Feb 2022

Wanneer je op het punt staat aan de slag te gaan met een nieuwe verfklus, komt ook de keuze van een geschikte kleur om de hoek kijken. Dit is een belangrijke keuze, omdat je zelf dagelijks geconfronteerd zal worden met deze keuze. Het is daarom logisch dat je moeite hebt met het kiezen van de juiste tint op de muur. Wij bij De Verfzaak begrijpen dat! Onze eigen kleurendatabase bevat al meer dan duizend verschillende kleuren en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Binnen het kleurenspectrum zitten ook de RAL-kleuren. Deze kleuren hebben allemaal hun eigen codering, gebaseerd op een Duits model. Ken jij de verschillen in RAL-kleuren?

In dit blogartikel lees je alles over de populaire kleur RAL 7032. We leggen je uit wat dit voor kleur is en waar de afkorting RAL überhaupt voor staat. Daarnaast vertellen we op welke ondergronden de RAL 7032 geschikt is en met welke kleuren je kan combineren.  

RAL 7032: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Dit van oorsprong Duitse coderingssysteem werd al zo’n 100 jaar geleden bedacht en heeft als primaire doel dat kleurtinten van elkaar gescheiden kunnen worden. Het enige gemeenschappelijke dat alle kleurtinten in deze kleurenwaaier hebben zijn de letters RAL, gevolgd door een viercijferige code. Daarnaast krijgt iedere ‘kleurfamilie’ een eigen groepsnummer waarbij duidelijk wordt dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo hebben de rode kleuren een groepsnummer tussen 3000 en 4000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7032 ook bij hoort, begint bij 7000. Andere populaire varianten van grijs zijn RAL 7021 en RAL 7035. Deze kleuren worden graag gebruikt door zowel professionele schilders als door fanatieke klussers. Ook de RAL 7032 is in trek bij beide groepen en wordt regelmatig besteld in onze webshop.

Wat is RAL 7032 voor kleur?

Zoals gezegd hoort de kleur RAL 7032 tot de categorie grijstinten, maar ook binnen deze categorie zijn veel verschillen te zien. Gezien het feit dat dit al deze kleur eindigt met 32 geeft al aan dat er vele tinten zijn. In totaal zijn er zelfs 52 verschillende grijstinten. RAL 7032 is een kleur die het best omschreven kan worden als kiezelgrijs. Sommigen herkennen er zelf een beetje bruin in. Wat vast staat is dat deze kiezelgrijs RAL kleur uitermate populair is onder consumenten en dus een echte trendkleur is. De RAL 7032 kiezelgrijs heeft een warme en zachte uitstraling op de muren, dus wanneer je graag een warme sfeer wil creëren is dit een kleur die bij je past.

De RAL 7032 kiezelgrijs wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt, en dan specifiek in woonkamers of slaapkamers om een knusse sfeer te krijgen. Het is ook mogelijk om het te gebruiken als kleur voor op de kozijnen. Ideale combinatiekleuren van deze kiezelgrijze kleur zijn wit en zwart. Met deze kleuren maak je je verfklus helemaal af. Wanneer je voorkeur hebt voor een specifieke woonstijl, bijvoorbeeld een Scandinavische of Basic, dan is deze RAL 7032 kiezelgrijs onmisbaar.

RAL 7032 producten bij De Verfzaak

Tot zover alle informatie over de kleur RAL 7032. Wij begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel dusdanig interesse hebt in deze kiezelgrijs RAL kleur dat je meteen aan de slag wil. Bij ons is dat zeker mogelijk! In de webshop van De Verfzaak is deze lichtgrijze RAL-kleur populair om te gebruiken als muurverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 7032 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 7032 kiezelgrijs? Onze verfspecialisten helpen je graag! Neem contact met ze op en laat je adviseren door onze medewerkers. Door jarenlange ervaring met RAL-kleuren kunnen onze medewerkers je helpen met het uitzoeken van de juiste kleur en daarbij de juiste producten matchen. Zo kan jij met een optimale voorbereiding aan de slag met RAL 7032!