• Lorem ipsum

RAL 7044 (zijdegrijs)

1 Mar 2022

De een gaat voor behangen, de ander gaat voor een likje verf. Ga jij binnenkort verhuizen? Of is het tijd voor een andere uitstraling in je huidige woning? Verandering van kleur doet wonderen en is een snelle oplossing. Snel, maar zeker niet gemakkelijk. Kleuren kiezen is een van grootste uitdagingen als het gaat om het inrichten van je huis. Kleuren kunnen je interieur namelijk maken of breken. Maar, gelukkig zijn er altijd kleuren waarmee je op safe speelt. De kleur RAL 7044 bijvoorbeeld.

Wat betekent 'RAL' in de kleurnaam RAL 7044?

RAL heeft een Duitse oorsprong en is de afkorting van ‘ReichsAusschuss für Lieferbedingungen’ (Reichs-commissie voor leveringsvoorwaarden). Het is een kleursysteem of coderingssysteem waardoor je zeker weet dat je de juiste kleur koopt of gebruikt in bijvoorbeeld een bouwmarkt of verfwinkel. RAL 7044 is dus jargon voor een bepaalde, specifieke verfkleur. RAL-kleuren bestaan altijd uit het woord ‘RAL’ met daarachter een cijfercombinatie.

Wat voor kleur is RAL 7044 of RAL7044?

Als je een muur of wand gaat verven of behangen, zijn RAL-kleuren handig om exact de kleur in huis te hebben die je hebt uitgekozen. RAL 7044 is namelijk een kleur die bestaat uit diverse tonen. Het is een mix van grijs, lichtgrijs, beige en crème. Ook wordt RAL 7044 zijdegrijs genoemd. Juist omdat het een samengestelde kleur is, zijn RAL-kleuren ideaal bij het kopen van de juiste kleur. Het voorkomt dat je niet ineens een andere gradatie of tint lichter of donkerder op je muur hebt. Communiceren in RAL-kleuren is daarom efficiënter dan praten over kleurnamen die niet bestaan uit cijfers.

Altijd een geslaagd interieur met RAL 7044

Niet voor niets is RAL 7044 een immens populaire kleur voor consumenten die gaan klussen in huis. In bouwmarkten, verfwinkels en verfzaken is dit een veelgevraagde verfkleur. Waarom? Omdat het een veilige kleur is met toch een subtiel kleurtje. Het past binnen elk interieur en is oneindig te combineren met andere kleuren. Dit komt door haar lichtgrijze, beigeachtige ondertonen. RAL 7044 is een kleur dat een ruimte neutraliseert en toch voor zichzelf kan blijven spreken. Het laat meubels, accessoires en decoratie opvallen en dat ene item de hoofdrol laten spelen in jouw huis. Wil je meer aandacht voor de vloer of het plafond? Kleur de muren dan met RAL 7044!

RAL 7044 bij De Verfzaak

Deze verfkleur RAL 7044 (zijdegrijs) is onder andere beschikbaar binnen het assortiment van het verfmerk Sikkens, maar kun je ook vinden tussen andere verfmerken zoals Flexa en Histor. Afhankelijk van de oppervlakte die je gaat verven, zijn er diverse inhoudsmaten. Ben je fan van een afwerking bovenop de verfkleur? Oriënteer je dan ook eens in de afwerking mat, extra mat, glans, zijdeglans, halfglans, hoogglans, satijn of krijt. Heb je vragen over deze mooie lichtgrijze, beigeachtige verfkleur RAL 7044? Neem dan contact op met onze verfspecialisten bij de klantenservice.