• Lorem ipsum

Impregneermiddel

Toon:
Toon:

Impregneermiddel

Wat is een impregneermiddel?

Een impregneermiddel wordt gebruikt om buitenmuren te beschermen tegen vochtdoorslag. Bakstenen buitenmuren worden in Nederland natuurlijk niet met rust gelaten als het gaat om regenwater. Het wordt flink nat, en als het er ook nog eens bij waait zorgt dit ervoor dat de muren slecht isoleren, gevoeliger zijn voor vriesschade en mosgroei. En dit is nu precies waarvoor je een impregneermiddel kunt gebruiken. Bij de verfzaak hebben wij de Hermadix Impraline Pre-Activ . Bekijk gelijk het assortiment Beits. Impregneermiddel kan overigens naast bakstenen muren ook prima gebruikt worden op gestuukte buiten muren of ander poreus materiaal. Een impregneermiddel is onder andere te gebruiken voor:

 

 

  • Hout en tuinhout

 

  • Gevels

 

  • Muren en buitenmuren

 

  • Tenten

 

  • Stoffen (textiel, kleding, bankstel, gordijnen)

 

  • Dakpannen en schoorstenen

 

  • Beton en betonvloeren

 

 

Wat doet een impregneermiddel?

 

Een impregneermiddel zorgt ervoor dat er een beschermlaag komt op het materiaal waarop je het impregneermiddel aanbrengt. Dit middel werkt als waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend worden, en dat is natuurlijk wel wat je wilt. Er zijn verschillende soorten impregneermiddelen te noemen, die weer te verdelen zijn in twee soorten:

 

 

  • Op watebasis

 

  • Op basis van oplosmiddelen

 

 

Impregneermiddel op waterbasis Eigenlijk is een impregneermiddel op waterbasis er eentje die het meest wordt aangeraden bij kunststof kozijnen, kunststofdakbedekking, bitumendakbedekking en als je beplanting dicht in de buurt van gevels hebt. Een impregneermiddel op basis van oplosmiddelen kunnen deze zaken namelijk ernstig aantasten.

 

Impregneermiddel op basis van oplosmiddelen Als je een product hebt dat al een keer eerder geïmpregneerd is, is de enige optie om een impregneermiddel te gebruiken op basis van oplosmiddelen. Hierin kan je dan een keuze maken tussen vloeistof of crème. Een crème zorgt ervoor dat je tijdens het aanbrengen geen last hebt van nevel. Ook trekt de crème iets dieper in, wat zorgt voor een productgarantie van 15 jaar. De vloeistoffen, zowel op waterbasis als op basis van oplosmiddelen, kennen geen kwaliteitsverschil. Beide zorgen voor een productgarantie van 10 jaar.

 

Advies over een impregneermiddel

 

Voor advies kan je altijd contact opnemen met de Verfzaak! We helpen je graag bij het beschermen van jouw huis en interieur!