• Lorem ipsum

Vernis

Toon:
-20%
Drost Develon PU Mat
Drost
Drost Develon PU Mat
Deze matte vernis op basis van polyurethaan gemodificeerde alkydhars is slijt- en krasvast. De verf vult en vloeit goed en droogt snel.
€35,89€28,71
-20%
Drost Develon PU Hoogglans
Drost
Drost Develon PU Hoogglans
Deze vernis op basis van polyurethaan gemodificeerde alkydhars geeft een hoogglans. De glans blijft lang behouden door het ingebouwde UV-filter. De vernis droogt snel en vult en vloeit goed.
€35,89€28,71
-20%
Drost Develon PU Zijdeglans
Drost
Drost Develon PU Zijdeglans
Polyurethaan gemodificeerde alkydhars zijdeglans vernis. Slijt- en krasvast, snelle droging, goede vulling en vloeiing.
€35,89€28,71
-40%
Sikkens Wapex PUR Clearcoat
Sikkens
Sikkens Wapex PUR Clearcoat
Watergedragen, 2K, PU transparante, matte vloercoating. Watergedragen vloercoating voor binnen, geschikt als beschermende of esthetische sealer over vloeren en minerale ondergronden.
€150,30€90,18
-20%
Sigma Sigmavar WS Project Satin - Set
Toon:

Vernis

Wat is vernis?

Vernis wordt gebruikt om oppervlakten af te werken en te beschermen. Vernis wordt aangebracht over een verf of materiaal, met als functie de invloed van het weer, licht, vocht of schimmels te verminderen. In ieder interieur zijn er namelijk voldoende ruimten of producten die intensief gebruikt worden en snel beschadigen. Met vernis kun je ervoor zorgen dat deze ruimten en producten extra beschermd worden! Door simpelweg een laag vernis aan te brengen op de gewenste plek, is het goed beschermd. Het is dus ook nog eens zeer eenvoudig! Er zijn verschillende voorbeelden te noemen waarbij vernis een perfecte oplossing vormt.

Waarbij kun je vernis gebruiken?

Er zijn verscheidenen voorbeelden waarvoor vernis de perfecte oplossing vormt. Hier volgen enkele voorbeelden voor het gebruik van vernis:

  • De achterwand boven het aanrechtblad in de keuken. Vernis kan goed gebruikt worden voor de achterwand boven het aanrechtblad in de keuken. Op deze plaats kan de verf snel beschadigen, denk maar aan al het vocht, vuil en etensresten dat hier terecht kan komen. Na een laag vernis wordt de achterwand volledig afneembaar!
  • Op intensief gebruikte houten producten. Vernis is toepasbaar op houten producten zoals muziekinstrumenten, meubels en houten traptreden, de intensief gebruikte producten.
  • Rond de trapleuning. Vernis kan gebruikt worden rond de trapleuning om vingerafdrukken op de verf of op de muur te voorkomen.
  • Toiletruimte. In een toiletruimte kan vernis aangebracht worden om de muur dezelfde bescherming te bieden als na de betegeling.

Zoals je ziet, vernis is een goedje dat heel handig kan zijn op verschillende plekken!

Kleurverschil bij vernis

Goed om te weten over vernis, is dat er op de plaats waar je vernis aanbrengt, er een diepere kleur ontstaat. Dit kan zorgen voor een klein kleurverschil, maar vaak wordt dit niet als storend ervaren. Als oplossing voor dit verschijnsel kun je ervoor kiezen om het gehele oppervlak te overtrekken met vernis, óf besluiten het risico te nemen om beschadiging op te lopen. Voor advies of informatie over bijvoorbeeld beits en impregneermiddel kun je altijd contact opnemen!