Beits voor binnen

Wat is binnenbeits?

Met binnenbeits kan je hout beschermen tegen invloeden van buitenaf. Doordat binnenbeits een vochtregulerende werking heeft, kan vocht wel uit het hout verdwijnen en wordt het niet opgesloten. Bij een laklaag is dit namelijk wel het geval, en dit zorgt ervoor dat het hout kan gaan rotten. Wat heel fijn is aan binnenbeits, is dat je elke houten ondergrond kunt behandelen met beits. Het enige wat nodig is om te doen is de ondergrond droog en stof- en vetvrij maken. Dit kan makkleijk met een ontvetter of een verfreiniger. Hierna is het enkel nog zaak dat je het hout schuurt met droog schuurpapier. Denk er hierbij aan dat je werkt van grof naar fijn.

Voordelen van binnenbeits

Zeker vergeleken met lak heeft binnenbeits grote voordelen. Allereerst is binnenbeits dus vochtregulerend. Hierdoor zal hout niet rotten, waar dat bij lak wel kan gebeuren. Een ander voordeel is dat het geen enkele grondverflaag nodig heeft! Integendeel zelfs, binnenbeits trekt juist goed in hout en heeft een goede impregnerende werking. Eén nadeel van (dekkende) binnenbeits, is dat het niet verkrijgbaar is in hoogglans. Dus een lak zorgt wel voor een mooie glans, waar binnenbeits dat niet altijd kan beloven.

De verschillende soorten binnenbeits

Zoals er van alles meerdere soorten zijn, zo zijn er van binnenbeits ook meerdere verschillende soorten. Echter, het beperkt zich slechts tot twee soorten, dus dat is makkelijk! De soorten zijn als volgt:

  • Transparanta beits. Een transparante binnenbeits zorgt ervoor dat de nerf en structuur van het hout nog goed zichtbaar blijft. Zelfs bij transparante kleurbeitsen. Wel is het zo dat hoe meer lagen je aanbrengt, hoe dieper de kleur wordt.
  • Dekkende beits. Een dekkende binnenbeits laat de nerf van het hout verdwijnen en brengt een mooie egale laag aan. Visueel is het resultaat praktisch hetzelfde als lakverf. Echter kan de glans hiervan wel een stukje minder zijn.
  • Neem een kijkje op de website van de verfzaak, en neem contact met ons op!

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.