Beits voor buiten

Wat is buitenbeits?

Buitenbeits is een zeer goed vochtregulerende verf die geschikt is voor ondergronden die vochtiger zijn dan normale ondergronden. In de buitenlucht is natuurlijk al helemaal sprake van vochtige ondergronden, dus buitenbeits is een belangrijke beitssoort. Buitenbeits is anders dan gewone verf. Buitenbeits trekt bijvoorbeeld dieper in het hout dan gewone verf. Hierdoor is het niet nodig om onder buitenbeits een laag grondverf te gebruiken. Over het algemeen is beits probleemlozer dan gewone verf, maar daarentegen gaat buitenbeits wel iets minder lang mee. Buitenbeits is er in dekkende kleuren, maar ook in transparante kleuren. De dekkende kleuren zijn natuurlijk vaak groen en wit, maar voor alle kleuren kan je het beste even ons enorme assortiment bekijken!

Tuinmeubelen beitsen

Zoals gezegd is buitenbeits een perfecte manier om jouw houten tuinmeubelen en schuttingen te beschermen tegen weersinvloeden. Maar hoe doe je dat tuinmeubelen beitsen dan?

  • Stap 1: Tuinmeubels ontvetten: eerst moeten de tuinmeubels ontvet worden. Dit kan je doen met een harde borstel en een verwijdermiddel. Vervolgens laat je dit drogen.
  • Stap 2: Repareer scheuren en gaten: bij dekkende buitenbeits kan je het beste gaan voor een houtrotvuller, bij transparante buitenbeits kan je kneedbaar hout gebruiken.
  • Stap 3: Gerepareerde plekken schuren: doe dit in de richting van de houtnerf.
  • Stap 4: Beits verdunnen: dit zorgt ervoor dat de beits dieper het hout intrekt, wat weer zorgt voor een betere impregnerende werking. Breng een laag aan.
  • Stap 5: Laat de eerste laag drogen en schuur het vervolgens licht op. Breng dan een tweede laag aan die niet verdund is. Eventueel kan je nog een derde laag aanbrengen.

Zoals je ziet, is buitenbeitsen niet moeilijk. Het vergt wellicht wat van jouw tijd, maar dan krijg je ook wel wat!

Buitenbeits online bestellen

Buitenbeits bestel je zeer gemakkelijk online bij de Verfzaak! Ook kan je voor advies altijd contact opnemen met ons, we willen jou graag helpen!

Bekijk ons ruime verf assortiment, bestel, en ga lekker aan de slag!

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.