Primer

Wat is een primer?

Een primer is niet geheel onbelangrijk. Het vormt namelijk de basis voor het verven. Niet alle ondergronden kunnen gelijk geverfd worden. Wanneer je gelijk de verf zou aanbrengen, heeft dit vaak als resultaat dat de verf gelijk wordt ingezogen. Dit is natuurlijk niet mooi en de verflaag zal langzaam verdwijnen. Een goede primer gaat hier tegenin. Een primer zorgt voor een goede hechtingslaag. Zo voorkomt de primer dat de verf direct wordt ingezogen en de verflaag verdwijnt. Een primer bied een goede oplossing voor dit probleem. Zo is het uiteindelijke resultaat nog veel mooier!

Wanneer moet een primer worden toegepast?

Een primer moet je gebruiken wanneer je geen goede ondergrond hebt om te kunnen verven. Dit kan bijvoorbeeld metaal of kunststof zijn. Hiervoor moet je een primer gebruiken om te zorgen dat de uiteindelijk verf goed hecht aan het metaal of de kunststof. Zo krijg je het mooiste resultaat! Het is dus erg belangrijk om dit eerst aan te brengen voordat je gaat verven. Je moet je ondergrond eerst goed behandelen om een mooi resultaat te krijgen. Ook voorkomt een goede ondergrond streepvorming. Je wil natuurlijk geen strepen, je wil een strak resultaat.

Bij het aanbrengen van een primer moet je letten op het volgende:

  • Reinig je ondergrond eerst goed, zodat er geen vuil of vettigheid meer aanwezig is;
  • Wanneer je over oude verflagen gaat schilderen moet je eerst de oude verf goed verwijderen. Je Zo ben je beter verzekerd van een goede hechting.

Primer bestellen bij de Verfzaak.

Bij de Verfzaak vindt je diverse soorten primers voor verschillende soorten ondergronden. Je moet natuurlijk wel de juiste hebben voor de juiste ondergrond. Heb je de juiste gevonden? Je bestelt het product gemakkelijk in onze webshop. In onze webshop vindt je ook onder andere grondverf , speciale muurverf en houtverf. Heb je een vraag over een van onze producten? Onze medewerkers van de Verfzaak staan voor je klaar om je te helpen waar nodig!

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.