Hout primer

hout primer

Met een hout primer kan je jouw houten kozijnen, meubels en deuren makkelijk renoveren en opnieuw stijlen. De primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke kleur van jouw houten meubel, goed hecht tegen het hout. De Verfzaak heeft verschillende kleuren hout primers

Wat zijn de voordelen van een hout primer?

Hout primer heeft een aantal voordelen. Het grootste voordeel is dat een hout primer (ook wel onderlaag) ervoor zorgt dat de toplaag goed blijft hechten. Doordat de verf beter op de hout primer blijft zitten, kan je langer genieten van jouw strak geschilderde meubels, deuren of kozijnen. Ook heeft een primer een beschermende werking. Dit komt vooral van pas wanneer je een houten voorwerp moet schilderen die buiten staat en dus nat en droog wordt.

  • Start met het verwijderen van het oneffenheden. Verfresten zijn hier een welbekend voorbeeld van. Daarnaast schuur je jouw houten meubel in totaal, zodat hierna de hout primer goed op de geschuurde onderlaag hecht.Naast het schuren van je houten voorwerp, maak je het stofvrij en zorg je dat het hek schoon is. Na het schoonmaken moet je ook een verfontvetter gebruiken. Dit alles zorgt ervoor dat je de basis heeft om hierna de hout primer aan te brengen.
  • Breng de hout primer overal aan. Het is belangrijk dat de kwast niet te droog is en dat je alles hebt gehad. Gebeurt dit niet? Dan zal je later het verschil gaan zien waar je met de primer langs bent geweest en waar niet.
  • Nadat de hout primer is opgedroogd, kan je beginnen met verven. De verf heeft een vullend karakter, waardoor jouw houten voorwerp een egaal en strak uiterlijk krijgt. Een 2e laag zorgt ervoor dat het extra dik en beschermend is. Hierdoor heb je garantie dat je het een tijdje niet meer hoeft te schilderen.

Hout primer online bestellen

Opzoek naar een hout primer en wil je deze online bestellen? Bij de Verfzaak ben je aan het juiste adres voor al je primers en andere verfbenodigheden. Heb je niet alleen houten meubels, maar ook metalen meubels? Dan kan je ook metalen primers bij ons bestellen. Twijfel je toch nog over wat voor soort hout primer je nodig hebt? Kom dan langs in een van onze filialen voor advies op maat.

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.