Trapverf

Trapverf

Je trap gebruik je meerdere keren op een dag. Hierdoor slijt je trap natuurlijk ook sneller, waardoor de houtverf op je trap afbreekt. Nu hoef je niet jouw hele trap te vervangen, maar kun je makkelijk je trap een nieuwe look geven door gebruik te maken van trapverf. Het voordeel van trapverf is dat het kras- en slijtvast is, waardoor je jaren lang van een mooie trap kan genieten.

Een trap verven met trapverf

Om de trap snel en goed te kunnen verven, dien je van tevoren de trap goed schoon te maken. Een voorbereiding is immers het halve werk. Wij van Verfzaak geven een stappenplan om je trap te verven.

  • Begin niet direct je trapverf te gebruiken op de trap. Voordat je begint is het belangrijk om alles af te plakken en de vloeren af te dekken. Met warm water en een ontvetter zoals ammoniak of verfontvetter, maak je de trap schoon.
  • Na het schoonmaken gebruik je een fijn schuurpapiertje om de trap te schuren. Hoe grof de korrel moet zijn hangt een beetje af van de trap. Als je namelijk al een strakke trap hebt, dan voldoet schuurpapier met een korrel van 240-320 al. Tevens is het belangrijk dat sommige plaatsen waar roest of meer verf zit, helemaal vlak worden geschuurd. Als je trap goed vlak geschuurd is, moet je de trap nogmaals schoonmaken, zodat er geen stof op de trap ligt.
  • Nu is het tijd om de trap te gronden. De grondverf die je gebruikt is vaak wit als je een lichte trap wilt en grijs als je een donkere trap wilt. De grondverf (nog geen trapverf) zorgt voor een goede dekking en hechting van de trapverflaag. Nadat de grondlaag is aangebracht, laat je dit een hele tijd rusten.
  • Nu de grondlaag is opgedroogd, kun je de trapverf gebruiken. Roer voor gebruik eerst de trapverf een keer goed door en begin dan pas met verven. Om het beste resultaat uit jouw trapverf te halen, gebruik je een kwast voor de hoekjes en een vilt- of velvetroller voor de grotere oppervlaktes. Een tip van de Verfzaak is dat je hierbij je verf horizontaal uitrolt. Tevens kun je de trap van een 2de laag voorzien als je een langdurig effect wil hebben. Belangrijk hierbij is dat de 1ste laag wel is opgedroogd.

Trapverf bestellen bij de Verfzaak

Nu je jouw trap hebt geverfd met trapverf, kun je jouw verfspullen schoonmaken en je overige trapverf makkelijk bewaren. Kom je nog trapverf te kort? Dan kun je deze altijd makkelijk bij ons bijbestellen. Kies de juiste kleur door jouw kleurcode in te vullen en wij zorgen ervoor dat je kleur verf nauwkeurig wordt samengesteld.

Op zoek naar trapverf of andere verfbenodigdheden zoals muurverf? Bestel snel op deVerfzaak.nl!

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.