• Lorem ipsum

Kalkverf

Toon:
Geen producten gevonden...

Kalkverf

Wat is kalkverf?

Kalkverfis een 100% minerale verf dat overal in huis kan worden toegepast. Dus niet alleen in de woonkamer, nee, zelfs in de keuken en in de badkamer! Kalkverf is samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten. Hierdoor heeft kalkverf een specifieke eigen uitstraling, glans, structuur en kleurbeleving. Door de natuurlijke grondstoffen in de verf kan de kleur altijd iets afwijken van de kleurstaal, denk hieraan als je beslist over kalkverf. Het aanbrengen van kalkverf is heel simpel en eenvoudig. Er komen totaal geen speciale technieken aan te pas en je hoeft je dus niet aan bepaalde dingen te houden. Naast kalkverf hebben we ook een assortiment aan decoratieve verf .

Het unieke aan kalkverf

Ook al hoef je niet te denken aan speciale technieken om de kalkverf aan te brengen, wel is het handig om te denken aan de structuur van kalkverf. Het unieke aan kalkverf is namelijk de kleurnuance en het streperige of wolkerige effect. Deze nuances zitten in de verf zelf en vergen geen speciale techniek. De mogelijkheden voor het aanbrengen van de kalkverf zijn niet heel groot. Het beste kun je de verf aanbrengen met een kalkkwarst, dit is een soort blokborstel met extra lange en stevige haren. De kalkverf op deze manier aanbrengen maakt het schilderen makkelijker en sneller. Een andere manier om kalkverf aan te brengen is door een kwast in water te dopen. Hierdoor wordt de verf onregelmatig verdunt en zo wordt het kalkeffect aangesterkt. Geinteresseerd in onze andere verf? Bekijk een onze pagina vol met verf.

De voordelen van kalkverf

Kalkverf is, zoals genoemd, geschikt voor de badkamer. Dit omdat het ademend en schimmel- en bacteriewerend is. Ook is het onbrandbaar en moswerend. De verf voorkomt vochtproblemen en sluit de muur niet af. En naast deze geweldige voordelen, heeft de verf een bijzonder mooie en unieke uitstraling! Denk er wel aan dat kalkverf lastig is om te overschilderen en lokaal bijwerken geeft al snel een kleurverschil. Maar over deze aspecten kun je altijd contact opnemen voor zekerheid.

Neem snel een kijkje in het assortiment en bestel vandaag nog gemakkelijk jouw kalkverf!