Kunststof verf op waterbasis

De ideale verf voor een kunststof basis

Hoewel we kunststof als een onderhoudsvriendelijk materiaal beschouwen, kan het zijn dat deze lak er mat uit gaat zien na verloop van tijd. Met kunststof verf op waterbasis kan je kiezen om dit opnieuw te beschilderen om een beter resultaat te krijgen. Wellicht heb je niets met de oude kleur en wil je een frisse uitstraling in de tuin. Met kunststof verf op waterbasis zijn deze projecten geen enkel probleem meer.

Hoe kan ik het beste kunststof verf op waterbasis aanbrengen?

Door de textuur van kunststof is een goed resultaat enkel te behalen met een primer voordat je met kunststof verf op waterbasis aan de slag gaat. Het in veel gevallen gladde oppervlakte van kunststof maakt dit materiaal lastig te beschilderen. Toch kan het zo zijn dat je bepaalde projecten in huis heeft die je graag van een nieuw uiterlijk zou willen voorzien. Een goede kunststof verf op waterbasis is na de primer het belangrijkste. De primer en kunststof verf op waterbasis werken namelijk samen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

  • Kunststof tuinmeubels
  • Keukenkastjes
  • Kozijnen en deuren

Waar moet ik rekening mee houden met kunststof verf op waterbasis?

Houd rekening met de ondergrond voordat je begint met schilderen. Zorg dat deze schoon is en dat de verf een goede ondergrond heeft om aan te hechten. Bij kunststof is een primer of grondlaag bijna altijd noodzakelijk voor de juiste aanhechting van de kunststof verf op waterbasis. Je moet ook te controleren of er geen siliconenproduct is gebruikt op het kunststof. Verf hecht namelijk niet op siliconen en dit zal je dus moeten voorbehandelen of gebruik maken van een anti siliconenproduct. Nu ben je klaar om de kunststof verf op waterbasis te bestellen en aan de slag te gaan. Dus waar wacht je nog op?

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.