Radiatorverf

Radiatorverf

Met radiatorverf tover je je oude verwarming of radiator weer om tot een splinternieuwe. Dit doe je gemakkelijk met radiatorverf. Maar wat is er belangrijk met het verven van uw radiator en hoe krijgt u het beste resultaat? Verfzaak helpt u hierbij met een aantal tips voor het verven van uw radiator.

Een radiator verven met radiatorverf

Hoe je een radiator verft is niet heel moeilijk. Het is alleen wel belangrijk dat je hiervoor speciale radiatorverf gebruikt die tegen hoge temperaturen kan. Begin niet direct met verven maar lees eerst ons handige stappenplan om uw radiator zo makkelijk en netjes mogelijk te verven.

  • Stap 1: Start met het beschermen van de kamer waar je radiator staat. Dit doe je door middel van afdekfolie en afplakfolie.
  • Stap 2: Na het afplakken van je spullen moet je de radiator schuren en schoonmaken. Met een schuurpapiertje kan je de radiator gladschuren. Dit schuren zorgt ervoor dat de radiatorverf in een later stadium makkelijker en beter hecht. Ook is het belangrijk dat je de roestvlekken extra goed schuurt en waar nodig behandeld met antiroestprimer.
  • Stap 3: Na het vlakschuren van uw radiator maakt u alles grondig schoon. Dit kunt u doen met ammonia. Als je radiator zoals een verwarming schoon is gemaakt, moet je deze nog vetvrij maken. Dit alles zorgt ervoor dat de radiatorverf beter zal hechten aan de radiator. Dit zal zorgen voor het beste resultaat.
  • Stap 4: Na het schoonmaken kan beginnen met het verven. De Verfzaak heeft verschillende radiatorverven in verschillende kleuren. Voor een specifieke kleur kan je een kleurcode doorgeven, zodat wij deze voor je gaan maken. Het kan zijn dat je een tweede laag moet aanbrengen om je kleur optimaal naar voren te laten komen. Zorg ervoor dat er ongeveer 5 uur tussen de 2 verfbeurten tussen zit. Hierdoor zal de radiatorverf ook echt als 2 lagen op je radiator komen.

Opzoek naar Radiatorverf? Bestel snel op Verfzaak.nl!

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.