• Lorem ipsum

RAL 1016: Zwavelgeel

22 Feb 2023

Is het tijd om je woning te schilderen of ben je gewoon aan verandering toe? In beide gevallen kun je ervoor kiezen om je woning in een andere kleur te schilderen. Hierbij kun je kiezen voor een populaire kleur of je geeft je huis een ongewone kleur, die meteen opvalt. Je kunt je fantasie de vrije loop laten wanneer je verfkleuren uitkiest. Wij van De Verfzaak helpen je daar graag mee, omdat je bij ons terecht kunt voor verf, coatings en primers in vrijwel alle kleuren.

In dit artikel zullen we je vertellen over het RAL-kleurensysteem, de unieke RAL-kleur RAL 1016, wat je met deze kleur kunt doen en welke RAL 1016 verfproducten we in ons assortiment hebben. Na het lezen van dit artikel kun je meteen aan de slag gaan met het verven van je woning zodat deze een compleet nieuwe uitstraling krijgt.

Waar RAL 1016 voor staat

Voordat we je kunnen vertellen over de kleur RAL 1016 is het belangrijk dat we eerst ingaan op het RAL-kleurensysteem. Nu weet je dus dat RAL verwijst naar een kleurensysteem. Dit systeem is in 1927 ontwikkeld in Duitsland. De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen en wordt gebruikt als eenduidig systeem om kleuren van verf, coatings en plastics te definiëren. De kleurtinten worden op een vaste manier aangegeven: RAL met daarachter een viercijferige code. Een voorbeeld hiervan is RAL 1016.

Om de kleurentinten van elkaar te onderscheiden zijn de kleuren gegroepeerd. Zo geeft het eerste cijfer van de RAL-code steeds aan om welke kleurtint het gaat. Oranjetinten hebben de RAL-code RAL 2xxx. Roodtinten beginnen daarentegen met een 3, terwijl violettinten met een 4 beginnen. Zwart- en wittinten starten met een 9. De geel-, blauw-, groen- en grijstinten kunnen ook aan de hand van het eerste cijfer van de RAL-codes worden geïdentificeerd.

Wat voor kleur RAL 1016 precies is

RAL 1016 behoort tot de geeltinten en draagt de naam zwavelgeel. Deze kleur is een opvallende gele kleur. Je kunt hem vooral gebruiken om bepaalde delen van je huis te accentueren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de deuren in huis voorziet van deze kleur. Als je iemand bent die van opvallende kleuren houdt, dan staat deze kleur ook mooi in bijvoorbeeld de woonkamer. Je kunt de ruimte dan extra opfleuren door (neppe) planten aan de ruimte toe te voegen. De kleurencombinatie van geel en groene verf is immers prachtig. Ook de buitenkant van je woning kun je desgewenst in deze kleur schilderen.

Wil je de kleur RAL 1016 combineren met meubels, dan is dat ook eenvoudig. Doordat de kleur relatief licht is, is hij ook mooi in combinatie met bruine meubels. Wil je dat hij extra opvalt, dan zijn zwarte meubels in een zwavelgele ruimte ook uniek. Bovendien is het wellicht fijn om de slaapkamers in deze kleur te verven. Hierdoor word je dagelijks met een fris gevoel wakker. Geel geeft je namelijk een oppeppend gevoel. Daarom is thuiskomen in een gele ruimte ook extra prettig na een lange, vermoeiende dag.

RAL 1016 producten kopen bij De Verfzaak

Nadat je een kijkje hebt genomen in ons assortiment, heb je waarschijnlijk gezien dat je vrijwel elke verfsoort kunt kopen in de mengkleur RAL 1016. Je kiest daarom gerust voor een of meer van onze hoogwaardige verfproducten en voert de kleurcode in, waarna je je bestelling plaatst. Zodra je verfproducten zijn bezorgd, kun je meteen aan de slag gaan en van je huis een meesterwerk maken met allerlei mooie kleuraccenten en -combinaties.

Heb je nog vragen over de kleur RAL 1016 of over onze verfproducten? Voel je dan vrij om contact op te nemen met onze klantenservice afdeling. Onze verfspecialisten staan je graag te woord zodat je aan de slag kan.