• Lorem ipsum

Blauwe muurverf

Toon:
Toon:

Blauwe muurverf

De primaire kleur blauw is een ruim begrip wat reikt van het lichte cyaan tot het paarse violet, heeft over de hele wereld een scala aan betekenissen en roept bij iedereen een ander gevoel op. Denk maar eens aan babyblauw voor een jongen, marineblauw en hemelsblauw. Meestal wordt blauw gezien als puur en zuiver, echter in sommige landen wordt het juist als negatief afgetekend. “De blauwe was” is bijvoorbeeld een scheldwoord voor iemand van Indonesische afkomst. Zo zijn er nog tientallen andere betekenissen voor de blauwe kleur. Het belangrijkste is wat blauw voor jou betekent en welk gevoel het bij je opwekt.

Blauwe muurverf is in 25 verschillende tinten leverbaar waarbij de RAL-nummers uiteenlopen van RAL-5000 tot RAL-5026. Het is dus verstandig om van tevoren de verschillende varianten met elkaar te vergelijken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Benieuwd naar andere verf, maar wel met een blauwe kleur? Bekijk onze blauwe verf categorie! 

Combineren met andere kleuren

Omdat blauwe muurverf een primaire kleur heeft kan je hem goed met bijna alle kleuren combineren. De enige kleuren waar hij niet lekker mee samen gaat zijn de twee andere primaire kleuren rood en geel. Echter gemengd met deze twee kleuren kan je wel weer elke kleur maken die je kunt bedenken.

Blauwe muurverf laten mengen bij De Verfzaak

Bij De Verfzaak mengen we alle kleuren muurverf naar jouw smaak. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is de unieke kleurcode van de gewenste kleur. Ga echter nooit over een nacht ijs bij het kopen van blauwe muurverf. Ook voor de deze kleur geldt dat eenmaal gemengde verf niet geretourneerd kan worden.

Ben je op zoek naar de antwoorden op enkele vragen en staan ze niet op deze pagina? Neem dan contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze winkels. Onze specialisten staan voor je klaar om al je klusvragen te beantwoorden.