• Lorem ipsum

Metallic muurverf

Toon:
Sigma Sigmulto Metallic Satin
Sigma Sigmulto Metallic Satin
Topklasse professioneel
 • Geschikt voor binnen
 • Zijdeglans muurverf
 • Uitstekend reinigbaar
249,95 162,47
Histor Perfect Effects Muurverf Metallic - Oktober - 1 liter
Histor Perfect Effects Muurverf Metallic - Oktober - 1 liter
Middenklasse doe-het-zelf
 • Geschikt voor binnen
 • Zijdeglans muurverf
 • Metaalglans effect
38,99 35,09
Drost Devecryl Metallic
Drost Devecryl Metallic
Topklasse professioneel
 • Geschikt voor binnen & buiten
 • Zijdeglans wandafwerking
 • Goed reinigbaar
55,21 44,17
Toon:

Metallic muurverf

Met metallic muurverf creëer je prachtige effecten en wellicht is dat net wat jouw ruimte nodig heeft! Deze decoratieve muurverfsoort wint aan populariteit en wordt steeds vaker gebruikt bij de inrichting en verfraaiing van een huis. Met metallic muurverf zorg je voor een bijzonder effect waar je een hele lange tijd van kan genieten met familie en vrienden. 

Wat is metallic muurverf?

Metallic muurverf is de laatste jaren enorm populair geworden en dat is eigenlijk verrassing. Met deze verfsoort heb je de mogelijkheid om ruimtes letterlijk te laten spelen met licht. In metallic muurverf zitten namelijk deeltjes die licht kunnen weerkaatsen waardoor je een bijzonder effect realiseert als je met deze verfsoort aan de gang gaat. Het licht speelt bij deze verf een relatief grote rol en daarom raden we je aan om deze verfsoort te gebruiken in ruimtes waar veel natuurlijke lichtinval is. Zonlicht zorgt voor een nóg mooier effect dan kunstlicht. Zoals gezegd bezit deze verf de eigenschap dat het licht kan weerkaatsen door kleine deeltjes. Dit zorgt ervoor dat de muur als het ware tot leven komt als je gaat bewegen omdat je dan vanuit een andere hoek naar de muur kijkt en andere deeltjes weer tot leven komen. Kortom, een prachtige manier om je ruimte bijzonder te maken!

Is metallic muurverf geschikt voor mijn ruimte?

Metallic muurverf kán een ruimte een prachtig effect geven, maar voordat je beslist of deze verfsoort iets voor jou is, is het belangrijk om de ruimte goed te bekijken. Is er gedurende de dag genoeg lichtinval? Maak ik bijna alleen maar gebruik van kunstlicht? Matcht metallic muurverf goed bij mijn meubels en andere attributen? 

Dit zijn zomaar wat vragen die je kunt beantwoorden voordat je besluit om metallic muurverf aan te gaan brengen op je muur. Van metallic muurverf denk je wellicht dat het altijd een ‘zilveren’ look geeft, maar dit is niet waar. Sikkens Alpha Metallic, één van de topproducten van Sikkens, is bij De Verfzaak verkrijgbaar in tien verschillende kleuren en dat betekent dat er vast iets voor je tussen zit!

Tip: is metallic muurverf niet precies de verf die je zoekt, maar komt het wel in de buurt? Kijk dan eens naar betonlook verf. 

Waar moet ik op letten als ik ga schilderen met metallic muurverf?

De ondergrond speelt een grote rol als je aan de gang gaat met deze verfsoort. Metallic muurverf komt namelijk best uit de verf op een volledig vlakke ondergrond omdat zelfs de kleinste oneffenheden worden benadrukt door deze verfsoort. Ben je van plan om metallic muurverf aan te brengen op een onbehandelde muur? Gebruik dan eerst voorstrijk. Dit zorgt ervoor dat je een mooier eindresultaat neer kunt zetten. Schilder eerst met een kwast langs de afgeplakte randen en gebruik daarna een roller voor de rest. 

Metallic muurverf kleuren

Wil je graag een zelfgekozen kleur op de muur? Bij De Verfzaak is dit mogelijk, bijvoorbeeld bij de Sigmulto Metallic Satin en de Drost Devecryl Metallic. Zo kun je kiezen voor de volgende metallic kleuren:

 • rose goud
 • goud
 • brons
 • zilver
 • champagne 

Natuurlijk is het mogelijk om ook voor andere kleuren te gaan. Indien je niet zeker weet of jouw kleur de juiste is, stuur ons dan een berichtje en wij helpen je verder.

Passend advies van De Verfzaak

Wanneer je voor het eerst met metallic muurverf aan de slag gaat, of als het al even geleden is dat je voor het laatst een kwast in de hand hebt gehad, is de kans groot dat er een aantal vragen bij je opkomen. Dit kan voor onzekerheid zorgen in de aanloop naar je verfklus en daarom is het goed om te weten dat onze specialisten en klantenservice voor je klaarstaan om je te helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vragen zoals:

 • Hoeveel liter metallic muurverf heb ik nodig voor mijn project?
 • Kan ik metallic muurverf bewaren?
 • Wat zijn de ideale omstandigheden tijdens het schilderen?
 • Heb ik speciale kwasten nodig?

Als professional of fanatieke doe-het-zelver heeft het schilderen geen geheimen meer voor je, maar voor de wat minder ervaren schilders staan we klaar. Haak bijvoorbeeld één van onze specialisten aan. Bezoek een van de filialen van De Verfzaak en sla twee vliegen in één klap. Op die manier ben je op de juiste plaats om metallic muurverf te kopen én om al je vragen te stellen over jouw project. Ben je van plan om jouw metallic muurverf in de webshop van De Verfzaak, maar heb je wel behoefte aan passend advies? Neem dan contact op met de klantenservice. Je kunt ons bellen of een e-mail sturen met daarin al je vragen.