• Lorem ipsum

Spachtelputz

Toon:
Prinssen Spachtelputz Binnen
Prinssen Spachtelputz Binnen
Topklasse professioneel
  • Geschikt voor binnen
  • Decoratieve eindafwerklaag
  • Hoogwaardige sierpleister
29,60 26,64
Toon:

Spachtelputz

Spachtelputz is een prachtige en zeer stevige afwerking die al jaren wordt gebruikt om wanden op te fleuren. Het is een populaire keuze voor stucwerk vanwege de relatief lage prijs per vierkante meter en de stevige, stootvaste afwerking.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een zeer stootvaste afwerking die al jaren wordt gebruikt om wanden op te fleuren. Het bestaat uit kunsthars gebonden granietkorrels van 1 tot 3 mm dikte, die de wand een korrelige structuur en uniek uiterlijk geven. Het is een populaire keuze voor stucwerk vanwege de relatief lage prijs per vierkante meter en de stevige, stootvaste afwerking.

Een van de grootste voordelen van spachtelputz is dat het krasvast is, waardoor het een duurzame oplossing is voor wandafwerking. Het kan zowel binnen als buiten op muren worden aangebracht, waardoor het een ideale oplossing is voor zowel binnen- als buitenmuren. Ook is deze verf zeer stootvast, waardoor het ideaal is voor gebieden met veel verkeer of activiteit. Dit maakt het een perfecte keuze voor openbare ruimten, zoals winkelcentra, hotels, kantoren, enz.

De korrelige structuur van spachtelputz kan een interessante visuele dimensie toevoegen aan een ruimte, en kan een aantrekkelijke achtergrond vormen voor kunstwerken of decoraties. Tevens is het over te schilderen met ‘gewone’ muurverf, let echter wel op dat het rendement van de verf op een ondergrond van spachtelputz lager ligt dan op een gewone ondergrond.

Spachtelputz toepassen in huis

Verschillende voorbeelden van hoe spachtelputz kan worden toegepast in verschillende interieurs zijn: In een woonkamer kan spachtelputz worden gebruikt om een strak en modern uiterlijk te creëren, door een gedeelte van de muur of het plafond te voorzien van deze verf. In een badkamer kan het worden gebruikt als afwerking voor een rustieke of industriële look, hierdoor krijgt de badkamer een unieke uitstraling. In een keuken kan spachtelputz worden gebruikt als achterwand, dit creëert een moderne en schone look in de keuken.

Op een trap of trapwand kan spachtelputz worden gebruikt voor een opvallende en unieke look, hierdoor krijgt de trap een eigen karakter. En in een slaapkamer kan het worden gebruikt als accentmuur, hierdoor krijgt de slaapkamer een sfeervolle uitstraling.

Spachtelputz aanbrengen

Spachtelputz is een populaire afwerking voor wanden, maar het is belangrijk om te weten dat het niet met een roller kan worden aangebracht. In plaats daarvan heb je een gladde plakspaan van roestvrij staal nodig om de spachtelputz op de wand aan te brengen. Voor het creëren van de structuur heb je een kunststofspaan nodig. Voordat je begint met het aanbrengen van de spachtelputz, moet je de juiste voorbereidingen treffen. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, draagkrachtig, droog, schoon, vet-, was-, siliconen-, mos-, alg- en stofvrij is. Herstel eventuele scheuren, barsten en onstabiele lagen. Verwijder eventuele algen en mossen met een daarvoor geschikt product.

Begin door de spachtelputz in emmers onderling te vermengen. Breng de spachtelputz vervolgens gelijkmatig op de gewenste korreldikte aan met een roestvrijstalen spaan. Zodra het materiaal enigszins is aangetrokken, gebruik je een kunststofspaan om de spaanslagen weg te schuren tot er een dichte korrelstructuur ontstaat (eventueel licht nastructureren).

Het is ook mogelijk om spachtelputz te verwerken met een trechterpistool, wormpomp of andere geschikte spuitapparatuur. Hierdoor ontstaat een grove/ruwere structuur. Kies bij het verspuiten van sierpleisters altijd voor de juiste nozzle opening. Tenminste 3x de maximale korrelgrootte. Onthoud dat het belangrijk is om de juiste gereedschappen en technieken te gebruiken om een goed resultaat te bereiken met spachtelputz.

Mocht je vragen hebben over spachtelputz of hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste kleur of type verf, neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan altijd klaar om je te helpen.