• Lorem ipsum

Structuurverf grof

Toon:
Geen producten gevonden...

Structuurverf grof

Met grove structuurverf kan je je muur of plafond een structuur geven waardoor deze een heel andere uitstraling krijgt. Het is een verf waarin grove zandkorrels zijn toegevoegd wat voor reliëf zorgt. Dit is ook ideaal voor muren met oneffenheden die na het aanbrengen van deze verf minder op zullen vallen.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom willen wij je graag adviseren over het voorbereiden en aanbrengen van structuurverf. Bij De Verfzaak kan je dan ook altijd terecht voor passend advies. We geven je graag een stappenplan mee om goed voorbereid aan de slag te kunnen.

Stap 1: Voordat je begint is het goed om te weten of je de verf binnen- of buitenshuis gaat gebruiken. Niet alle soorten structuurverf zijn namelijk geschikt voor het Nederlandse klimaat en binnenshuis moet de verf ook weer aan andere eisen voldoen.

Stap 2: Vervolgens zorg je ervoor dat de ondergrond effen is zodat de verf goed kan hechten. Vul eventuele gaten op, verwijder oude slechte verf en als de muur erg glad is doe je er verstandig aan om deze even licht op te schuren. 

Stap 3: Plak de delen af die niet geverfd hoeven te worden. Vergeet hierbij vooral niet de vloer. 

Stap 4: Zorg ervoor dat de muur goed ontvet, droog, schoon en stofvrij is.

Stap 5: Leg alle benodigde middelen alvast klaar zodat je alles bij de hand hebt.

Stap 6: Breng een voorstrijkmiddel aan op de muur. Deze tussenlaag is nodig om de verf echt goed te laten hechten. Er zijn verschillende soorten beschikbaar voor diverse ondergronden. Kan je niet de juiste keuze maken dan staat onze klantenservice voor je klaar voor een passend advies.

Stap 7: Na het opdrogen van het voorstrijkmiddel ga je verven met de grove structuurverf. Hiervoor gebruik je een blokkwast of een vachtroller. 

Stap 8: Verwijder direct na het schilderen de afplaktape rondom de geschilderde muur. Als je hier te lang mee wacht zal de verf die de muur en de tape overlappen drogen. Bij het verwijderen ontstaat vervolgens het risico dat je ook verf van de muur trekt. Daarnaast kunnen er opgedroogde lijmresten achterblijven die moeilijk te verwijderen zijn. 

Verftechniek voor het aanbrengen van grove structuurverf

Begin bovenaan en schilder in blokken van ongeveer 1 vierkante meter. Elke nieuwe vierkante meter laat je overlappen totdat je de hele muur gehad hebt. Daarna neem je de droge structuurverfroller waarbij je in 1 lange rol van boven naar beneden rolt. Wacht echter niet te lang met deze afwerking, dit moet binnen 10 minuten na het aanbrengen van de structuurverf gebeuren. Verf ook altijd een hele muur in 1 keer en neem geen pauze, dit zie je namelijk terug na het opdrogen.

Droogtijd van de grove structuurverf

Afhankelijk van de dikte van de verflaag, ondergrond, luchtvochtigheid en omgevingstemperatuur ligt de gemiddelde droogtijd tussen de 8 tot 12 uur. Sommige merken kunnen hiervan afwijken dus bestudeer eerst de verpakking. De hierop aangegeven droogtijd heeft een ideale omgevingstemperatuur van zo’n 20 graden Celsius.