• Lorem ipsum

Metaallak

Toon:
Hammerite Menie
Hammerite Menie
€10,49€9,44
Wijzonol Metaallak Zijdeglans 9121 Antraciet
Wijzonol Metaallak Zijdeglans 9121 Antraciet
Wijzonol Metaallak Zijdeglans Antraciet, de zijdeglanzende lakverf voor binnen en buiten. Actief roestwerend en buitenduurzaam tot wel 7 jaar.
€24,40€15,86
Wijzonol Metaallak Zijdeglans 9450 Zwart
Wijzonol Metaallak Zijdeglans 9450 Zwart
Wijzonol Metaallak Zijdeglans Zwart, de zijdeglanzende lakverf voor binnen en buiten. Actief roestwerend en buitenduurzaam tot wel 7 jaar.
€24,40€15,86
Wijzonol Metaallak Zijdeglans RAL 9010
Wijzonol Metaallak Zijdeglans RAL 9010
Wijzonol Metaallak Zijdeglans RAL 9010, de zijdeglanzende lakverf voor binnen en buiten. Actief roestwerend en buitenduurzaam tot wel 7 jaar.
€24,40€15,86
Wijzonol Metaallak Hoogglans RAL 9010
Wijzonol Metaallak Hoogglans RAL 9010
Wijzonol Metaallak Hoogglans RAL 9010, de hoogglanzende lakverf voor binnen en buiten. Actief roestwerend en buitenduurzaam tot wel 7 jaar.
€24,40€15,86
Wijzonol Metaallak Hoogglans 9121 Antraciet
Wijzonol Metaallak Hoogglans 9121 Antraciet
Wijzonol Metaallak Hoogglans Antraciet, de hoogglanzende lakverf voor binnen en buiten. Actief roestwerend en buitenduurzaam tot wel 7 jaar.
€24,40€15,86
Toon:

Metaallak

Muren en hout worden het vaakst in en om het huis geschilderd, maar af en toe komt er ook wat metaal de hoek om kijken. Ben je van plan om een metaal oppervlak te gaan schilderen? Lees dan snel verder. Op deze pagina hebben we alle informatie over metaalverf voor je verzameld.

Wat is metaalverf?

Zoals de naam al doet vermoeden is deze verf geschikt voor het aanbrengen op metaal. Bij het ontwikkelen van metaalverf komt veel kijken omdat deze specifieke verf aan veel eisen moet voldoen. Het is vaak niet alleen dekkend, maar ook roest- en hittewerend én slijtvast. 

Welke soorten zijn er allemaal? 

Natuurlijk verkopen we bij De Verfzaak metaalverf, maar deze groep is onder te verdelen in meer groepen. We hebben een paar soorten voor je op een rijtje gezet.

  • Industrielak: industrielak kan op alle metalen ondergronden worden gebruikt. Deze verf heeft als groot voordeel dat hij ook te gebruiken is op hout en beton.
  • Hittebestendige metaalverf: Krijgt jouw geschilderde object te maken met (extreme) hitte? Dan is het aan te raden om een hittebestendige metaalverf te gebruiken. Deze soort is bijvoorbeeld geschikt voor het schilderen van uitlaten van auto’s en barbecues. 
  • Metaalprimer: weet je niet zeker of jouw metaalverf zich goed zal hechten aan de ondergrond? gebruik dan een speciale metaalprimer. Deze primer vormt de perfecte verbinding tussen de metaalverf en de ondergrond.
  • Radiatorlak: voor radiatoren en waterleidingen is er speciale radiatorverf op de markt. Deze metaalverf kan omgaan met temperaturen tot wel 130 graden.  

Schilderen met metaalverf: hoe bereid ik me voor?

Je hebt de juiste metaalverf in huis gehaald en gaat starten met schilderen. Om ervoor te zorgen dat jij het maximale uit je verf haalt raden we aan om een goede voorbereiding te treffen. Zorg ervoor dat het metaal zo schoon mogelijk is. Dit doe je door het metaal grondig te poetsen, te schuren én te ontvetten. Zoals we hierboven al hebben geadviseerd is het een goed plan om metaalprimer te gebruiken als je niet zeker weet of je metaalverf optimaal hecht. 

Nog een aantal tips voor jou

Het schilderen met metaalverf is niet zo moeilijk. Wel raden we je aan om de droogtijden van je verf goed in de gaten te houden. Veel verschillende soorten metaalverf hebben namelijk afwijkende droogtijden. Voor het schilderen hebben we een aantal tips voor je.

  • Probeer niet te schilderen in de volle zon. De metaalverf droogt dan te snel waardoor er barsten ontstaan.
  • Gebruik een ronde kwast die je maximaal 1 cm in de verf doopt.
  • Breng de laag in 1 keer aan.