• Lorem ipsum

Meubellak

Toon:
Drost Develon PU Mat
Drost Develon PU Mat
Matte vernis voor houtwerk. Goede vulling en vloeiing, daarnaast sneldrogend.
  €13,03€10,42
  Drost Develon PU Zijdeglans vernis
  Drost Develon PU Zijdeglans vernis
  Polyurethaan gemodificeerde alkydhars zijdeglans vernis. Slijt- en krasvast, snelle droging, goede vulling en vloeiing.
   €13,03€10,42
   Drost Develon PU Hoogglans vernis
   Drost Develon PU Hoogglans vernis
   Deze vernis op basis van polyurethaan gemodificeerde alkydhars geeft een hoogglans. De glans blijft lang behouden door het ingebouwde UV-filter. De vernis droogt snel en vult en vloeit goed.
    €11,96€9,57
    Sigma Sigmavar Yacht Gloss
    Sigma Sigmavar Yacht Gloss
    Waterbestendige, oplosmiddelhoudende blanke lak voor duurzame houtsoorten.
     €54,95€34,34
     Toon:

     Meubellak

     Er zijn veel manieren om hout te beschermen. Een methode is het gebruik van meubellak. Wellicht zie jij door de bomen het bos niet meer en weet je niet of je moet kiezen voor lak, beits, was of verf. Om je op weg te helpen hebben we op deze pagina alle informatie over meubellak voor je verzameld. Zo zie je snel of meubbellak geschikt is voor jouw klus.

     Wat is meubellak? 

     Meubellak is een product waarmee je een houten ondergrond (meubel) een beschermlaag geeft. Houten meubels krijgen de hele dag te maken met verschillende bedreigingen van buitenaf. Denk hierbij aan contact met houtvetten en eventueel het Nederlandse weer. Om het hout zo goed mogelijk te beschermen raden we je aan om meubellak te gebruiken. Zo geniet je veel langer van de mooie uitstraling van het hout.

     Wat is het verschil tussen meubellak, olie, was en beits?

     Voor de behandeling van hout zijn veel producten geschikt, maar hoe weet je nu zeker dat je het juiste product voor jouw klus in huis haalt. Hout kan afgewerkt worden met olie, was en meubellak. Meubellak wordt van deze drie veruit het vaakst gebruikt en dat heeft een reden. Meubellak geeft namelijk de beste bescherming tegen vlekken en ander vuil. Daarnaast wordt meubellak vaak verward met beits. Wanneer je beits gebruikt dan zit de laag beits áltijd onder de laag meubellak. 

     Aan de gang: hoe bereid ik me voor?

     Om meubellak zo goed mogelijk op je meubel aan te brengen is het zaak dat de voorbereiding in orde is. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Het eerste waar je voor moet zorgen is dat de ondergrond helemaal schoon is. Dit doe je bijvoorbeeld met een allesreiniger. Tip: Zit er nog een oude laag lak, was of olie op je meubel? Zorg dan dat je deze laag helemaal verwijdert voordat je begint met schuren.

     Het schuren is de tweede stap van de voorbereiding. Schuur het meubel helemaal glad en verwijder daarna alle houtresten en overig stof. Nadat het hout helemaal schoon is breng je de eerste laag meubellak aan. We adviseren je om het blik van de lak goed te lezen voordat je aan de gang gaat. Hier vind je belangrijke informatie over de manier van aanbrengen en de droogtijden.