• Lorem ipsum

Muurverf

Toon:
Toon:

Muurverf

Muurverf is een verfsoort die je hoe dan ook tegen gaat komen bij het opknappen of het naar je smaak maken van je huis. De wereld van muurverf is enorm groot en daarom is het fijn als je voor je aan de klus begint zeker weet dat je de juiste muurverf koopt. Welke muurverf kleuren zijn er allemaal? Welke muurverf soort heb ik nodig? Welke soort dekt het beste? En hoe lang kan ik het eigenlijk bewaren? Op al deze vragen geven we je bij De Verfzaak antwoord. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk! Bij De Verfzaak ben je niet alleen aan het juiste adres voor muurverf aanbiedingen, maar ook voor passend advies. 

Heb ik muurverf of latex verf nodig? 

Het antwoord op die vraag is heel simpel: allebei! Muurverf en latex zijn hetzelfde. Vroeger was dit niet het geval. Latex was duurzamer dan omdat latexsappen uit rubberbomen werden gebruikt bij de ontwikkeling van latex. Tegenwoordig is latex op een synthetische manier te maken waardoor het verschil tussen muurverf en latex is weggevallen. Omdat latex altijd een goede naam heeft gehad komt deze term nog vaak voor in de verschillende productnamen. Denk bijvoorbeeld aan de Sigmatex Superlatex van Sigma

Muurverf voor buiten én muurverf voor binnen

Bij De Verfzaak vind je veel verschillende soorten muurverf voor binnen en buiten. Ga je een slaapkamer schilderen? Let er dan op dat je een muurverf voor binnen kiest. Er zit een groot verschil tussen latex verf voor binnen en buiten. Bij de ontwikkeling van muurverf voor binnen houden de fabrikanten er rekening mee dat de verf na het aanbrengen vaak schoongemaakt moet worden. De meest geschikte muurverf voor binnen wordt beloond met schrobklasse 1. Dit laat zien dat deze latex ook na vele schoonmaakbeurten nieuw oogt. Muurverf voor buiten wapent zich tegen het typische Nederlandse klimaat. Regen, wind, hagel en de felle zon, een goede muurverf voor buiten heeft het juiste antwoord op deze bedreigingen. 

Welke verschillende soorten muurverf zijn er? 

Om een zo mooi mogelijk eindresultaat te bereiken is de keuze voor de juiste soort belangrijk. We hebben 3 populaire muurverf soorten voor je op een rijtje gezet:

  • Veegvaste muurverf: dit is een waterverdunbare matte verf met een goede dekkracht. Deze verf gebruik je voor ondergronden die al eens geschilderd zijn zoals baksteen, pleisterwerk, cement en plaatmateriaal. Tip: zorg ervoor dat je de verf goed roert voordat je begint. De ondergrond moet daarnaast droog, schoon en vetvrij zijn. 
  • Topvernis:dit is een waterafdunbare halfglanzende en heldertransparante coating voor binnen en buiten. Topvernis wordt toegepast als afwerklaag op verschillende soorten muurverf.
  • Synthetische muurverf:deze muurverf gebruik je vooral in ruimtes waarin verontreiniging op kan treden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergeling door nicotine, waterkringen en roetdoorslag. Tip: let op met het verdunnen van synthetische verf. Dit gaat ten koste van de isolerende eigenschappen.

Welke merken zijn er?

In de online winkel van De Verfzaak vind je veel merken die goede muurverf produceren. Elk merk heeft unieke eigenschappen. Weet je niet welk merk je moet kiezen? Neem dan contact op met de klantenservice voor passend advies. Dit zijn merken die goede muurverf maken:

Muurverf laten mengen in verschillende kleuren

Muurverf is bij De Verfzaak verkrijgbaar in vrijwel alle mogelijke kleuren. Zo vind je bij ons altijd de verf én de kleur die bij je past. Om muurverf in jouw kleur te laten mengen is het enige dat je nodig hebt de unieke kleurcode van de verf die je wenst. Let op: zorg ervoor dat je zeker weet dat je de juiste kleur te pakken hebt. Gemengde verf kan namelijk niet worden geretourneerd. 

Hoe bereid ik me voor?

De muurverf is gekocht en je bent helemaal klaar om aan de slag te gaan. Om een mooi resultaat neer te zetten is het nu belangrijk dat je alle voorwaarden creëert die ervoor gaan zorgen dat jij kunt gaan genieten als het werk erop zit. Lees op het blik of de emmer van de verf of er een bepaalde kwast of roller wordt aangeraden. Een goede match van verf en kwast of roller zorgt er niet alleen voor dat je de verf makkelijk kunt verwerken, maar ook voor een mooi resultaat. Zorg er verder voor dat je ondergrond mooi vlak is. Hiervoor kun je bijvoorbeeld vulmiddel gebruiken. Met voorstrijk fixeer je sterk zuigende ondergronden. 

Hoe lang kan ik mijn muurverf bewaren?

De klus is klaar! Je hebt echter nog anderhalve pot verf over en wil de verf bewaren om die ooit nog te gebruiken. Het is niet op de dag af te zeggen hoe lang je muurverf kunt bewaren. Over het algemeen is muurverf 2 jaar houdbaar. Bij het bewaren van muurverf is het belangrijk om een paar zaken in het achterhoofd te houden. Zo is het zaak om muurverf vorstvrij te bewaren. Wanneer muurverf bevroren is geweest is, is de verf meteen onbruikbaar. De vorst zorgt er namelijk voor dat alle goede eigenschappen verloren gaan. Tip: bewaar de verf in een zo’n klein mogelijke pot met een schone rand en werk nooit rechtstreeks vanuit de pot. Hierdoor blijft de originele pot mooi schoon en treedt er geen vervuiling op. Dat zal ervoor zorgen dat de muurverf langer houdbaar is.