• Lorem ipsum

Glasvezelbehang

Toon:
Toon:

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang wordt, naast renovliesbehang en glasvliesbehang, gebruikt om muren te egaliseren. Je werkt met dit type behang namelijk scheurtjes in de muur weg en je zorgt ervoor dat muren ook nog eens beter bestand zijn tegen beschadigingen. 

Wanneer gebruik je glasvezelbehang?

Heb je een ruimte die intensief wordt gebruikt? Dan kan glasvezelbehang de oplossing zijn om je muren mooi strak te houden. Anders dan renovlies behang en glasvliesbehang bevat glasvezelbehang een patroon, zoals ruitjes of visgraat. Hierdoor kun je glasvezelbehang niet gebruiken als ondergrond voor een behang met bijvoorbeeld een design, maar dit type behang kun je wél goed overschilderen met verf. Wanneer je een muur wilt egaliseren om het daarna te bekleden met behang dan is renovliesbehang een betere optie.

Het verschil

Wat is dan het verschil tussen glasvezelbehang en glasweefselbehang? Toegegeven, de benamingen maken het niet veel duidelijker, maar eigenlijk is het antwoord heel simpel. Glasvezelbehang en glasweefselbehang zijn namelijk twee verschillende benamingen voor hetzelfde behang. Glasvezelbehang is de meest gebruikte term voor dit type behang en verwijst naar het materiaal waarvan dit behang is gemaakt: glasvezels. Glasweefselbehang verwijst juist naar de manier van produceren. Het behang wordt namelijk geweven om tot dit sterke behang te komen.

Voorgeschilderd: ja of nee?

Glasvezelbehang is sterk en beschikbaar in verschillende diktes, uitgedrukt in het aantal gram per vierkante meter. De dikte bepaalt in hoeverre het behang scheuroverbruggend is. Daarnaast kun je kiezen tussen voorgeschilderd en niet-voorgeschilderd behang. Het voordeel van voorgeschilderd glasvezelbehang is dat je deze in de meeste gevallen maar één verflaag hoeft aan te brengen wanneer het om een lichte kleur muurverf gaat. Kies je voor niet-voorgeschilderd behang? Dan wordt er over het algemeen gekozen voor twee lagen muurverf voor een strak resultaat.

Welke lijm gebruik je bij glasvezelbehang?

Het aanbrengen van glasvezelbehang doe je met lijm die geschikt is voor dit type behang. Wanneer je twijfelt welke of hoeveel behanglijm je nodig hebt dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. We raden aan om gebruik te maken van een afbreekmesje om het behang op de juiste maat te snijden. Verder is het handig om gebruik te maken van een aandrukspatel, zodat je het behang strak kunt afwerken.