• Lorem ipsum

Vernis

Toon:
Trae Lyx Naturel Ultra Mat
Trae Lyx Naturel Ultra Mat
Trae Lyx Naturel is een ultra matte 2-componentenlak van projectkwaliteit.
  €59,16€39,95
  Sikkens Wapex PUR Clearcoat 2,5 liter
  Sikkens Wapex PUR Clearcoat 2,5 liter
  Watergedragen, 2K, PU transparante, matte vloercoating. Watergedragen vloercoating voor binnen, geschikt als beschermende of esthetische sealer over vloeren en minerale ondergronden.
   €179,49€112,18
   Drost Develon PU Mat
   Drost Develon PU Mat
   Matte vernis voor houtwerk. Goede vulling en vloeiing, daarnaast sneldrogend.
    €13,03€10,42
    Drost Develon PU Zijdeglans vernis
    Drost Develon PU Zijdeglans vernis
    Polyurethaan gemodificeerde alkydhars zijdeglans vernis. Slijt- en krasvast, snelle droging, goede vulling en vloeiing.
     €13,03€10,42
     Drost Develon PU Hoogglans vernis
     Drost Develon PU Hoogglans vernis
     Deze vernis op basis van polyurethaan gemodificeerde alkydhars geeft een hoogglans. De glans blijft lang behouden door het ingebouwde UV-filter. De vernis droogt snel en vult en vloeit goed.
      €11,96€9,57
      Rambo Pantser Vernis Acryl Mat
      Rambo Pantser Vernis Acryl Mat
      Rambo Pantser Vernis Mat is een blanke matte vernis op waterbasis. De lak heeft een mooi eindresultaat en goede bescherming.
       €14,99€13,49
       Hammerite Metaalvernis - 400 ml Transparant
       Hammerite Metaalvernis - 400 ml Transparant
       De Hammerite Metaalvernis Transparant is ideaal voor elke metalen verfklus binnenshuis. De vernis is transparant en heeft een mooie hoogglans afwerking.
        €20,49€18,44
        Rambo Pantser Vernis Acryl Hoogglans
        Rambo Pantser Vernis Acryl Hoogglans
        Rambo Pantser Vernis Hoogglans is een blanke hoogglanzende vernis op basis van acryl. De lak heeft een mooi eindresultaat en goede bescherming.
         €14,99€13,49
         Rambo Pantser Vernis Acryl Zijdeglans
         Rambo Pantser Vernis Acryl Zijdeglans
         Rambo Pantser Vernis Zijdeglans is een blanke zijdeglanzende vernis op waterbasis. De lak heeft een mooi eindresultaat en goede bescherming
          €14,99€13,49
          Drost Devetaal UV-Protect
          Drost Devetaal UV-Protect
          Transparante filter lakverf van professionele kwaliteit.
           €28,69€22,95
           Toon:

           Vernis

           Vernis is net als beits bedoeld om een beschermlaag aan te brengen. Weet je niet zeker of vernis geschikt is voor het doel wat je voor ogen hebt? Geen nood! Op deze pagina hebben we alle eigenschappen en overige informatie voor je op een rijtje gezet. Zo weet jij binnen een mum van tijd wat vernis precies is en of je het nodig hebt voor jouw klus.

           Wat is vernis en waar gebruik je het voor? 

           Vernis is een, meestal kleurloze, toplaag die het hout beschermt tegen krassen en vlekken. Door het aan te brengen bescherm je jouw meubels, trap, deuren en vloeren tegen gebruikssporen die na loop van tijd kunnen ontstaan. Omdat vernis ook in verschillende glansgraden beschikbaar is kun je het ook gebruiken als decoratieve afwerking van het hout.

           Wat zijn de verschillen tussen vernis en beits?

           In de wereld van het schilderen zijn er veel producten die bescherming bieden. Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer en dan is het wel fijn dat je voordat je een aankoop doet precies weet wat de verschillende soorten bescherming allemaal inhouden. Dit geldt bijvoorbeeld voor vernis en beits. Beits trekt echt in het hout, terwijl vernis ‘op’ de verflaag wordt geschilderd.

           Hoe breng ik het aan? 

           Het vaakst gebruiken professionele schilders en doe-het-zelvers kwasten voor het aanbrengen van vernis, maar een roller gebruiken behoort zeker tot de mogelijkheden als je een groot oppervlak moet dekken. Tijdens de eerste strijken is het belangrijk om de kwast in een hoek van 90 graden te houden. Strijk met de nerf van het hout mee én dwars erop voor het beste resultaat. Om het geheel af te werken kun je de kwast in een hoek van 45 graden houden. Tip: we adviseren om een schone kwast te gebruiken. Na het werken met vernis gebruik je de bewuste kwast het best alleen nog maar voor vernis. 

           Wat is de droogtijd?

           De klus is klaar. Tijd om te genieten van het eindresultaat. Bij het werken met vernis is het belangrijk dat je weet wat de droogtijden zijn. Vaak is vernis relatief snel droog, maar heeft de vernis veel langer nodig voordat je er een nieuwe laag overheen kunt schilderen of het object te gebruiken. Factoren zoals het weer en de luchtvochtigheid hebben invloed op de droogtijden. Vermijd risico’s en zorg ervoor dat je bijvoorbeeld zeker weet dat je tuinmeubel droog is voordat je hem daadwerkelijk gaat gebruiken.