• Lorem ipsum

Plafond behang

Toon:
Geen producten gevonden...

Plafond behang

Bij het behangen wordt er vaak gedacht aan de muren van je woonkamer, slaapkamer en kantoor. Maar behang wordt niet alleen aangebracht op de muren, maar ook op het plafond. Zo kun je op verschillende ondergronden behang plakken, denk bijvoorbeeld aan een deur, kast of een ander meubelstuk. Behang op plafond geeft toch net een andere sfeer. Het oogt iets anders dan dat je een muur gaat behangen. Ben je nu van plan om je plafond te gaan behangen? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar je mee bezig bent. Daarover lees je hieronder meer.  

Plafond behang met vliesbehang 

Als je je plafond gaat behangen kun je dat het beste doen met een vliesbehang. Vliesbehang is namelijk enorm sterk en scheurt niet. Zo kun je met vliesbehang gemakkelijk scheurtjes wegwerken in het plafond. Daarna kun je het plafond gemakkelijk insmeren en daarna het behang aanbrengen.  

Hoe moet je plafond behang aanbrengen?  

Het lijkt makkelijk dan het is plafond behang aanbrengen, maar er komt meer bij kijken dan alleen behanglijm aanbrengen aan het plafond en de behang banen aanbrengen. Hier volgen een aantal stappen voor het behang op plafond.  

  • Begin met de voorbereiding, dus denk bijvoorbeeld aan eventuele meubels weghalen, stroom uitzetten, ruimte leegmaken en een zeil plaatsen op de ondergrond. Zo bescherm je je vloer tegen eventuele lijmdruppels.  
  • Dan ga je verder met het plafond mooi vlak en egaal maken. Zo vul je oneffenheden met bijvoorbeeld een muurvuller op, laat je het goed drogen en schuur je het op. Ontvet het plafond goed en breng een voorstrijkmiddel aan. Zo zal het behang zich beter aan de ondergrond hechten.  
  • Vervolgens snij je het behang banen op maat. Als tip geven we mee om een overlap aan te houden van 10 centimeter, zo heb je altijd speling en kun je niet de fout ingaan.  
  • Dan breng je vervolgens de behanglijm aan en plak je het plafond behang er tegenaan. Duw het behang van boven naar beneden, daarna van het midden naar de zijkant.  
  • Je kunt het behang plafond goed aandrukken met een speciale borstel. Snij de randjes eraf voor het mooiste eindresultaat. Veeg restante lijm van het plafond af met een vochtig doekje.  
  • Plaats de baan naadloos tegen de vorige baan plafond behang.  
  • Laat alles goed drogen en daarna kun je alle meubels weer terugplaatsen en de stroom weer aanzetten.  

Plafond behang leuke ideeën 

Bij behang plafond heb je verschillende soorten, zoals bloemetjes behang, jungle behang of een behang met een geometrisch patroon. Je kunt ook altijd de kleuren van je accessoires combineren met de kleur van je behang. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren van je bank of kast laten terugkomen in de kleur van je plafond behang. Je hebt natuurlijk ook verschillende patronen bij behang plafond. Denk bijvoorbeeld aan beton behang, hout behang, industriële behang patroon. Je kan dus alle kanten op met behang op plafond.  

Mocht je nog vragen hebben over behangen op het plafond? Stel ze gerust aan onze medewerkers!