• Lorem ipsum

Spuitbussen

Toon:
Montana Montana Black 400 ML Black
Montana Montana Black 400 ML Black
Geruisloos en precies verf spuiten. Het is mogelijk met de spuitbussen van Montana Black. Kies een kleur en test het zelf uit.
€5,83€5,25
Toon:

Spuitbussen

Misschien niet zo heel bekend, maar het gebruik van een spuitbus is een snelle en makkelijke manier om een object van een nieuwe kleur te voorzien. Je kunt spuitbussen gebruiken bij klussen in en om het huis, maar natuurlijk ook voor graffiti. Voor de echte creatievelingen hebben wij spuitbussen van topkwaliteit op voorraad waarmee je de best mogelijke resultaten neerzet. Op deze pagina hebben we alle informatie over het schilderen met spuitbussen voor je op een rijtje gezet.

Spuitbussen kopen: waar moet ik op letten?

Wanneer je van plan bent om (voor het eerst) aan de slag te gaan met spuitbussen is het belangrijk dat je een paar handige tips in het achterhoofd houdt. Zo is het slim om rekening te houden met de kleuren die je gaat gebruiken. Over het algemeen geldt dat lichtere kleuren vaak meerdere lagen nodig hebben om volledig dekkend te zijn. Het is dus goed om hier op te letten wanneer je spuitbussen in gaat slaan voor jouw klus. 

De voorbereiding

De spuitbussen zijn in huis gehaald en je bent bijvoorbeeld klaar om een houten meubeltje van een nieuwe kleur te voorzien. Hoe pak je dat het beste aan? Zoals bij alle schildersklussen geldt: hoe beter de voorbereiding, hoe beter het eindresultaat. Om ervoor te zorgen dat jouw voorbereiding in orde gaat zijn hebben we een handig stappenplan voor je in petto:

  • De omstandigheden spelen een grote rol. Je kunt het beste met spuitbussen werken als de luchtvochtigheid lager dan 65% is. Verder raden we af om te beginnen als het buiten te koud of te nat is. 
  • Gebruik grondverf. Hierdoor zal de verf uit de spuitbus beter hechten.
  • maak het te schilderen oppervlak goed schoon.
  • Leg kranten of plastic op de grond. Bij het werken met spuitbussen ontstaat namelijk verfnevel.
  • Zorg dat je een oud t-shirt of oude theedoek bij de hand hebt om eventuele verf snel van voorwerpen te kunnen verwijderen die niet geschilderd hoeven te worden.
  • Belangrijk! Gebruik altijd een veiligheidsbril en handschoenen. Spuitverf is namelijk giftig.

Aan de slag

Je spuitbus(sen) staan klaar en de voorbereiding zit erop. Tijd om te beginnen! Met een spuitbus is het makkelijk om in een korte tijd meerdere lagen aan te brengen. Lagen die na de eerste laag komen hechten beter als het oppervlak droog is. Test voor je begint even op een stuk hout of de spuitmond goed werkt voor je aan de slag gaat. We raden aan om de spuitbus ongeveer 20 centimeter van het oppervlak te houden als je aan het spuiten bent. 

Spuitbussen van Montana

Bij De Verfzaak vind je alle mogelijke kleuren spuitbussen van Montana. Dit topmerk is erin geslaagd om spuitverf van een hoge kwaliteit te produceren. Maak een keuze uit liefst 187 kleuren. Een van de voordelen van deze spuitverf is dat de verf ontwikkeld is met een non-drip formule. Hierdoor heeft de verf een uiterst korte droogtijd en zie je geen druppels, maar een mooie, goed verdeelde verflaag.