• Lorem ipsum

Radiatorverf

Toon:
Histor Perfect Finish Radiator Zijdeglans
Histor Perfect Finish Radiator Zijdeglans
Zijdeglanzende lakverf op waterbasis voor binnen. Is hittebestendig, vergeelt niet en droogt snel. Daarnaast is deze radiatorlak een grondverf en aflak ineen.
€29,49€29,49
Drost Revi Radiatorlak
Drost Revi Radiatorlak
Drost Revi Radiatorlak is een alkydharslak. Dit product vergeeld niet tot 80 graden. Deze speciale lak is gemaakt voor oppervlaktes die warm worden.
€13,23€10,58
Toon:

Radiatorverf

Bij het schilderen van metaal komt uiteraard een speciale verf kijken, namelijk metaalverf. Maar wist je dat er verschillende soorten metaalverf zijn voor veel verschillende verfklussen? Wanneer je je verwarmingen gaat schilderen raden we aan om speciale radiatorverf te gebruiken. Op deze pagina lees je alles over deze metaalverfsoort. 

Wat is radiatorverf? 

De naam geeft het eigenlijk al weg. Radiatorverf, vaak ook radiatorlak genoemd, gebruik je voor het schilderen van radiatoren, waterleidingen en CV-Buizen. De belangrijkste eigenschap die radiatorverf moet bezitten is dat de verf tegen hitte moet kunnen. Hier houden de fabrikanten dus ook rekening mee. Radiatorverf biedt weerstand tegen een temperatuur tot ongeveer 130 graden. Hierdoor ziet de verf na veel temperatuurwisselingen er nog als nieuw uit.

Hoe bereid ik me voor? 

Wanneer je de juiste radiatorverf voor jouw klus hebt uitgekozen kun je aan de slag. Het is niet de bedoeling om meteen alle verwarmingen van een flinke laag te voorzien. Een goede voorbereiding is nu eenmaal het halve werk en dat is bij het schilderen met radiatorverf niet anders. Om jouw verwarming te prepareren voor een laag radiatorverf raden we aan om de radiator goed schoon te maken. Dit doe je met Universol. Eventuele roestplekken behandel je met schuurpapier of een staalborstel. Let op: Bij veel roestplekken adviseren we je om een speciale primer te gebruiken. Hierdoor verminder je de kans op terugkerende roest. 

De radiator schilderen

Je hebt de jouw radiatorverf in huis gehaald en je hebt je tot in de puntjes voorbereid. Tijd om te gaan schilderen. Maar hoe schilder je een radiator eigenlijk? Dit is helemaal niet zo moeilijk. Om het beste eindresultaat neer te zetten hebben we wel een goede tip voor je. Vaak zien we dat de verf te dik op de radiator wordt geschilderd. We adviseren je daarom om twee dunne lagen aan te brengen in plaats van één wat dikkere laag. De eindlaag moet namelijk zo dun mogelijk zijn. Tip: Heb je de dagen na het schilderen last van een verfgeur? Zet dan een schaaltje met azijn op de radiator.