• Lorem ipsum

Wegenverf

Toon:
Toon:

Wegenverf

Wegenverf is de verfsoort die je misschien wel het vaakst tegenkomt als je op pad bent. Markeringen op de weg zijn namelijk gemaakt van kwaliteitsverf, oftewel speciale wegenverf. Natuurlijk is wegenwerf ook voor andere doeleinden te gebruiken en natuurlijk hebben wij wegenverf in ons assortiment. Wil je weten of jij wegenverf nodig hebt voor jou klus en ben je op zoek naar de ondergronden die geschikt zijn voor wegenverf? Op deze pagina hebben we alle informatie voor je verzameld.

Wat is wegenverf?

Zoals hierboven al beschreven wordt wegenverf gebruikt om markeringen op de weg aan te brengen. Deze verf wordt vaak blootgesteld aan bedreigingen van buitenaf zoals het typische Nederlandse weer en daardoor moet deze verf over specifieke eigenschappen beschikken. Zo moet wegenverf goed isoleren, extreem slijtvast zijn en snel drogen. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld Revi isolatie wegenverf van Drost

Welke ondergronden?

Van wegenverf zou je misschien verwachten dat je hem alleen op asfalt aan kan brengen, maar niets is minder waar. Wegenverf is uiteraard geschikt voor gebruik op deze en andere stenen ondergronden, maar ook voor hout en metaal. 

Droogtijden

Wanneer je met wegenverf aan de slag gaat is het zaak om de klok goed in de gaten te houden. Zo zul je merken dat de verf na een uur of twee na het aanbrengen van de eerste laag al stofdroog is, maar daarmee is het drogingsproces nog lang niet ten einde. We adviseren je daarom om het blik van de verf goed te bestuderen. Houd je aan de droogtijden om zo het best mogelijke resultaat neer te zetten.