• Lorem ipsum

Grondverf & primer

Toon:
Sigma S2U Nova Primer
Sigma S2U Nova Primer
Sigma S2U Nova Primer is een grondverf op waterbasis. Deze matte grondverf is gemaakt voor binnenshuis, voor houten en metalen ondergronden. Deze primer hecht en vult heel goed.
  €61,95€38,72
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer is een zijdeglanslak, die zowel buiten als binnen gebruikt kan worden. De primer is op waterbasis en kan worden gebruikt op hout en kunststof producten. Dit product is in elke kleur leverbaar.
   €61,49€38,43
   Sikkens Rubbol Primer - ACTIE SET!
   Sikkens Rubbol Primer - ACTIE SET!
   Actie verpakking Sikkens Rubbol Primer! Deze Sikkens primer zorgt voor uitstekende vulling en hechting zowel binnen als buiten. Deze zijdeglans verf is op terpentinebasis en kan vooral gebruikt worden op een houten ondergrond. Dit product is verkrijgbaar
    €123,98€57,95
    Sikkens Rubbol Primer
    Sikkens Rubbol Primer
    Sikkens Rubbol Primer dat zorgt voor uitstekende vulling en hechting zowel binnen als buiten. Deze zijdeglans verf is op terpentinebasis en kan vooral gebruikt worden op een houten ondergrond. Dit product is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
     €61,99€38,74
     Drost Devetaal Multiprimer Express
     Drost Devetaal Multiprimer Express
     Deze hechtprimer droogt snel en kan op (verzinkt)staal, aluminium, geglazuurde tegels, verschillende kunststoffen en hout gebruikt worden.
      €14,55€11,64
      Sikkens Rubbol BL Primer
      Sikkens Rubbol BL Primer
      Sikkens Rubbol BL Primer is een grondverf die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Deze acryl grondverf is watergedragen en is geschikt voor het gebruik op hout- en kunststof ondergronden.
       €60,99€38,12
       Sigma Sigma Multiprimer Aqua
       Sigma Sigma Multiprimer Aqua
       Sigma Multiprimer Aqua, de primer voor binnen en buiten. Speciaal geschikt voor staal, metaal en verflagen.
        €60,95€38,09
        Wijzonol AQUA Hechtprimer
        Wijzonol AQUA Hechtprimer
        De AQUA Hechtprimer van Wijzonol is een fijn dekkende, vullende en universele primer. De primer is zeer waterverdunbaar en uiterst geschikt voor binnen.
         €67,40€43,81
         Drost Devetop Universele Hechtprimer
         Drost Devetop Universele Hechtprimer
         Hechtprimer van hoge kwaliteit voor binnen en buiten, o.a. voor zink, hout, metaal, aluminium (plaataluminium), hard-PVC, asbest-cement.
          €51,00€40,80
          Drost Devetop PU AC Grondlak
          Drost Devetop PU AC Grondlak
          Devetop PU AC Grondlak is een waterverdunbare, matte grondlak op basis van polyurethaan en acrylaat bindmiddel.
          Is goed schuurbaar, zonder geur, en de dekkracht is hoog.
           €25,83€20,66
           Sigma S2U Primer
           Sigma S2U Primer
           Sigma S2U Primer is een grondverf op terpentinebasis. Deze grondverf is ideaal voor werkzaamheden buiten, en dan voornamelijk om geveltimmerwerk te gronden en overgronden. Dit product kan al worden verwerkt met temperaturen van 0 graden.
            €66,95€41,84
            Flexa Pure Grondlak
            Flexa Pure Grondlak
            Flexa Pure Grondlak is een vochtregulerende, watergedragen grondverf voor diverse ondergronden: hout, harde kunststof, intacte dekkende verf- of beitslagen.
             €17,99
             Sikkens Rubbol Primer Extra
             Sikkens Rubbol Primer Extra
             Sikkens Rubbol Primer Extra is een zijdeglans grondlak, dat langdurig zorgt voor een hoge glans. Dit product is heel goed voor standaard onderhoudswerkzaamheden. Deze lak is beschikbaar in elke kleur.
              €62,99€39,37
              Wijzonol Grondverf Alkyd
              Wijzonol Grondverf Alkyd
              Wijzonol grondverf Alkyd is een grondverf die goed hecht op uw deuren, kozijnen en ander houtwerk voor binnen. De dekking is bovengemiddeld en de grondverf is gemakkelijk te verdunnen en vloeit mooi. U kunt deze grondverf met terpentine verdunnen.
               €32,45€14,95
               Sigma Multiprimer Rapid
               Sigma Multiprimer Rapid
               Sigma Multiprime Rapid is een sneldrogende primer op terpetinebasis voor zowel binnen als buiten. Deze hechtprimer wordt gebruikt voor hout, metaal en kunststof.
                €60,95€38,09
                Sigma Amarol Primer
                Sigma Amarol Primer
                Sigma Amarol Primer, de dekkende grondlakverf voor buiten. Gronden/overgronden van geveltimmerwerk? Sigma Amarol Primer is de oplossing!
                 €59,50€37,19
                 Sigma Sigma Multiprimer
                 Sigma Sigma Multiprimer
                 Universeel toepasbare corrosiewerende primer voor buiten op basis van een innovatieve combinatie van
                 synthetische bindmiddelen.
                  €53,50€34,78
                  Toon:

                  Grondverf & primer

                  Bij De Verfzaak vind je grondverf en primer van de beste A-merken. Weet je niet zeker of je grondverf of primer nodig hebt voor jouw klus? Laat je dan adviseren door deze pagina én eventueel door onze klantenservice. Zo weet je zeker dat je op weg bent naar het best mogelijke resultaat. 

                  Wat is grondverf?

                  Grondverf is voor veel ondergronden de start van je verfklus. Zorg ervoor dat deze eerste laag goed is voor een soepel vervolg. Grondverf gebruik je voor onbehandelde houten ondergronden, maar er zijn ook soorten die geschikt zijn voor metaal en kunststof. Met het aanbrengen van een goede laag grondverf heb je de sleutel tot succes in huis. Het zorgt met zijn hechting aan de ondergrond voor de ideale verbinding tussen bijvoorbeeld het hout en de eindlaag. Een perfecte vulling zorgt verder voor een mooiere glansgraad van het uiteindelijke resultaat. 

                  Wat is het verschil tussen grondverf en primer?

                  Wat is primer eigenlijk? Vaak worden grondverf en primer in één adem genoemd en dat kan weleens voor verwarring zorgen, zeker gezien het feit dat de engelse vertaling van ‘grondverf’ ‘primer’ is. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen vormt grondverf de verbinding tussen de ondergrond en de eindlaag.Tegenwoordig zien we dat de termen grondverf, primer en multiprimer door elkaar worden gebruikt. 

                  Grondverf wordt vaak gebruikt voor de verf die geschikt is voor hout, terwijl de verf vaak primer wordt genoemd als het om een ondergrond van metaal of kunststof gaat. Primers die geschikt zijn voor meerdere ondergronden noemen we multiprimers. Er zijn echter ook primers die ‘gewoon’ geschikt zijn voor het aanbrengen op hout zoals Sikkens Rubbol Primer en Sigma S2U Primer. We adviseren om bij het uitkiezen van de grondverf of primer goed de productbeschrijving te lezen zodat je zeker weet dat je de juiste soort koopt. 

                  Sneldrogende grondverf

                  Sneldrogende grondverf is populair bij veel professionele schilders en doe-het-zelvers. De reden daarvoor zit eigenlijk al in de naam. Het droogt snel waardoor je een lekkere vaart in het klusproces kunt houden. Voorbeelden zijn de Sigma Rapid Primer en de Drost Multiprimer Express. Weet je niet zeker of jouw primer sneldrogend is en staat het ook niet op het blik of in de productbeschrijving? Kijk dan goed naar de basis van de verf. Een watergedragen grondverf droogt namelijk sneller dan een verf op terpentinebasis. Tip: dit geldt niet alleen voor grondverf en primers, maar ook voor lakverf.

                  Soorten grondverf en primer

                  Grondverf en primer worden verdeeld in verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit vulgrond, hechtprimer en de hierboven genoemde sneldrogende grondverf. We hebben de belangrijkste eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

                  • Hechtprimer: deze grondverf blinkt uit vanwege de hechting. Tip: vaak wordt deze primer te dik aangebracht omdat wordt gedacht dat de grondverf dan beter hecht. Het is echter beter om twee lagen aan te brengen voor een perfecte dekking en hechting. De Drost Devetop Universele Hechtprimer is bijvoorbeeld een grondverf met een extra goede hechting.
                  • Vulgrond: vulgrond is een vochtregulerende, hoog vullende grondlak voor buiten. Deze grondverf is uitermate geschikt voor hout vanwege de ideale vulling van de houtporiën. Wanneer je op zoek bent naar een vulgrond dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Devesol HS Vulgrond van Drost.