• Lorem ipsum

Betonlook verf

Toon:
Toon:

Betonlook verf

Een industriële inrichting is op dit moment helemaal hip. Een van de manieren om een ruimte een prachtig industrieel uiterlijk te geven is het gebruik van een betonlook verf. Met een betonlook muurverf zorg je er in een mum van tijd voor dat de basis voor jouw industriële ruimte staat. Maar welke merken maken nu eigenlijk betonlook verf? En kan ik het in elke ruimte gebruiken? Hieronder vind je de antwoorden op deze en veel andere vragen.

Wat is betonlook verf?

Betonlook verf is een speciale verfsoort waarmee je vanwege de grijze kleur een mooie industriële look realiseert. Deze geleiachtige verf wordt aangebracht in één laag.

Hoe bereid ik me voor op de schilderklus? 

Wanneer je aan de slag gaat om jouw muur of ander object een betonlook te geven is het zaak dat je goed leest op de verpakking wat je moet doen voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met schilderen. De ondergrond moet namelijk optimaal geprepareerd zijn en dit doe je doorgaans met een speciale betoneffect primer. Deze grondverf vormt de verbinding tussen de ondergrond en de betonlook verf en zorgt voor een optimaal eindresultaat.

Tip: donkere en felle kleuren schijnen soms door de grondverf heen. Als je geen risico wilt nemen adviseren we je om eerst een grijze grondlaag aan te brengen voordat je aan de slag gaat met de speciale primer. 

Hoe en waarmee breng ik betonlook verf aan?

De meeste verfsoorten kun je aanbrengen met verschillende kwasten en rollers, maar bij betonlook verf is dit niet het geval. Voor het schilderen met betonlook verf raden we je aan om een langharige, zachte, varkensharen blokkwast te gebruiken. Hiermee bereik je het best mogelijke resultaat. Het schilderen zelf kun je op een paar manieren aanpakken. Kriskras schilderen zorgt ervoor dat je een echte authentieke betonlook creëert, terwijl het schilderen in blokken voor een gestructureerd geheel zorgt. 

Is betonlook verf geschikt voor de badkamer?

Je ziet ze steeds meer: badkamers met een prachtige betonlook. Voordat je fanatiek aan de slag gaat met het schilderen van je badkamer adviseren we je om goed de beschrijving van je verf te lezen. Veel soorten betonlook verf zijn namelijk niet geschikt voor het gebruik in badkamers. Dit komt omdat betonlook verf vaak sneller slijt en niet waterdicht is. Gelukkig zijn er veel soorten betonlook coating die uitermate geschikt zijn voor het realiseren van een betonlook in de badkamer. 

Welke merken zijn hierin gespecialiseerd?

We zien tegenwoordig steeds meer merken die zich specialiseren in het maken van betonlook verf. In onze online verfshop heb je flink wat keus als je op zoek gaat naar het soort dat bij jouw klus past. l’Authentique is één van de merken die verschillende soorten verf voor een betonlook maakt.