• Lorem ipsum

Betonverf

Toon:
Drost Devetaal Vloerverf PU Halfglanzend
Drost Devetaal Vloerverf PU Halfglanzend
Samengesteld op basis van en moeilijk verzeepbare polyurethaan gemodificeerde alkydhars. Geschikt voor beton, steen, eterniet, en maatvast houtwerk.
  €47,31€37,85
  Sikkens Wapex 660 Mat
  Sikkens Wapex 660 Mat
  Watergedragen, 2K, matte vloercoating op basis van epoxyhars. Wapex 660 Mat wordt toegepast voor de duurzame afwerking van binnenvloeren.
   €89,49€55,93
   Drost Devetop Vloerverf PU Zijdeglans
   Drost Devetop Vloerverf PU Zijdeglans
   Devetop Vloerverf PU heeft een goede chemicaliën bestendigheid en goede black heel mark resistance. Verder is het slijt- en krasvast, droogt het snel op, en vochtregulerend. Vergeelt niet, makkelijk schoon te maken, en waterverdunbaar.
    €60,09€48,07
    Sikkens Wapex 660
    Sikkens Wapex 660
    Sikkens Wapex 660, de watergedragen, twee-componenten vloer- en wandcoating op basis van epoxyhars.
     €85,99€53,74
     Sikkens Wapex 650
     Sikkens Wapex 650
     Sikkens Wapex 650, de watergedragen coating voor jouw binnenvloer.
      €53,99€33,74
      Sikkens Redox EP Multi Primer
      Sikkens Redox EP Multi Primer
      Sikkens Redox EP Multi Primer, de twee-componenten roestwerende primer op basis van epoxyhars. Zorg voor een roestvrije omgeving met deze primer.
       €63,49€39,68
       Toon:

       Betonverf

       Bij De Verfzaak vind je in de online shop veel verschillende soorten betonverf. Maar wat is betonverf nu eigenlijk? Wat komt er nog meer bij kijken als je er mee gaat schilderen en kan je het ook buiten gebruiken? Op deze pagina hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

       Wat is betonverf? 

       Zoals de naam betonverf al doet vermoeden is deze verf geschikt voor een betonnen ondergrond, maar daar houdt het niet meteen op. Zo kun je betonverf bijvoorbeeld ook aanbrengen op een cementdekvloer voor een mooi resultaat. Betonverf is daarnaast geschikt voor steen en plavuizen. Lees voor gebruik goed voor welke ondergronden jouw betonverf geschikt is. Zo weet je zeker dat je de klus gaat klaren.

       Kan ik betonverf buiten gebruiken?

       Dat kan zeker. Wel adviseren we je om voor het gebruik van betonverf goed de productbeschrijving te lezen. Er zijn namelijk ook soorten betonverf die binnen beter uit de verf komen dan buiten. Wanneer je buiten aan de slag gaat om bijvoorbeeld een terras of balkon te schilderen raden we aan om het weer goed in de gaten te houden. Begin niet met je klus als er kans is op regen of als er extreem hoge of lage temperaturen worden verwacht. Het beste kun je beginnen met je schilderklus als de temperatuur tussen de 10 en 25 graden ligt en er een lage luchtvochtigheid is. Tip: gebruik betonverf die UV-bestand is. Deze verf biedt weerstand tegen het typische Nederlandse klimaat waardoor je langer van een mooier resultaat geniet.

       Wat zijn de eigenschappen?

       Om te besluiten of je daadwerkelijk betonverf gaat gebruiken is het wel handig als je weet wat de eigenschappen van deze verfsoort zijn. Een van de grote voordelen van deze verf is het feit dat betonverf makkelijk en vaak schoongemaakt kan worden zonder dat de kwaliteit van de verf daarbij wordt aangetast. Hierdoor is deze verf uitermate geschikt voor ruimtes die vaak gereinigd moeten worden. Betonverf kun je daarnaast in meerdere lagen aanbrengen. Let op: betonverf is niet volledig waterdicht. 

       Schilderen met betonverf: hoe bereid ik me goed voor?

       Je hebt de juiste betonverf gevonden in de online shop van De Verfzaak en bent helemaal klaar voor de klus. Zoals je weet zorgt een goede voorbereiding voor het beste resultaat. Om ervoor te zorgen dat je een zo mooi mogelijk eindresultaat neerzet hebben we de belangrijkste voorbereidingsstappen voor je op een rijtje gezet.

       • Zit er een oude betonverflaag op de ondergrond die je gaat schilderen? Verwijder deze dan.
       • Ga je een nieuwe vloer schilderen? Controleer dan of deze niet te nat is. Dit doe je door plastic op de vloer te plakken. Als er na 24 uur condens zichtbaar is, is de vloer nog te nat. Na ongeveer 6 weken zijn nieuwe vloeren klaar voor het aanbrengen van een laag betonverf.
       • De vloer mag niet te ruw én niet te glad zijn. Gebruik een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine om de vloer gladder te maken. Voor het ruwer maken van een te gladde vloer gebruik je een staalborstel. 
       • Maak de vloer vetvrij door een reinigingsmiddel te gebruiken.

       Hoe breng ik het aan?

       Schilderen met betonverf is helemaal niet zo moeilijk. We raden aan om betonverf in twee lagen aan te brengen. Hiervoor gebruik je een kwast of een roller. Let op: zorg ervoor dat de tweede laag niet te lang op zich laat wachten. Als de eerste laag volledig uithardt dan heeft dat een negatief effect op de tweede laag.

       Wat zijn de droogtijden?

       Je hebt de eerste laag aangebracht en bent benieuwd wanneer je de tweede laag aan kunt brengen, of je klus zit er al helemaal op. Bij beide gevallen spelen de droogtijden van de verf een cruciale rol. Zoals gezegd mag je de betonverf niet helemaal uit laten harden voordat je de tweede laag over de eerste laag heen gaat schilderen. Als je helemaal klaar bent met schilderen heeft de vloer flink wat tijd nodig voordat hij volledig belastbaar is. Dit is afhankelijk van het merk en van de samenstelling van de verf. Lees de bijgeleverde gebruiksaanwijzing daarom goed. Factoren zoals temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid hebben invloed op de droogtijden. Vermijd risico’s en heb geduld. Zo realiseer je met betonverf het best mogelijke resultaat.