• Lorem ipsum

Trapverf

Toon:
Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin, de traplak voor binnen. Maak je trap bestendig tegen krassen en slijtage met de Sigma Traplak.
€76,50€49,73
Drost Devetop PU/AC Noblesse Traplak Zijdemat
Drost Devetop PU/AC Noblesse Traplak Zijdemat
Devetop PU/AC Noblesse Traplak Zijdemat is een trapverf die ervoor zorgt dat de verflaag op de trap ruwer wordt. Hierdoor ontstaat een anti slip laag die de trap veiliger maken.
€32,70€26,16
Toon:

Trapverf

Bij het schilderen van een trap komt veel meer kijken dan bij het schilderen van een muur of een plafond. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het schilderen van een trap? Hoe bereid ik me goed voor als ik mijn trap wil gaan schilderen? Vragen waar je als je aan de gang gaat met trapverf graag het antwoord op wil hebben. Op deze pagina hebben we alle informatie over trapverf voor je op een rijtje gezet.

Wat is trapverf?

Grote verffabrikanten hebben ervoor gekozen om voor trappen een speciale trapverf of traplak op de markt te brengen. Deze trapverf moet namelijk aan een aantal belangrijke eisen voldoen. De trapverf moet goed dekken, hij moet kras- en slijtvast zijn en hij moet het liefst zo snel mogelijk drogen zodat je snel na de schildersklus weer gebruik kunt maken van de trap. We raden aan om trapverf op basis van (poly)urethanalkydhars te gebruiken. Deze verf wordt erg hard en kras- en slijtvast. Tip: er is zelfs trapverf die automatisch zorgt voor een anti-sliplaag. Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin is hier een mooi voorbeeld van. 

Hoeveel heb ik nodig?

Op blikken trapverf staat altijd hoeveel vierkante meter de desbetreffende verf dekt. Voor een trap is het best lastig om uit te rekenen om hoeveel vierkante meter het gaat. Het is dan handig als je een basis hebt. Een dichte trap van 13 treden heeft een oppervlakte van ongeveer 6 m2. 

Een trap schilderen: hoe bereid ik me voor?

Het schilderen van een trap heeft veel meer om het lijf dan simpelweg de trap van een laag trapverf voorzien. Om het best mogelijke resultaat te bereiken is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op deze klus. Dit is een goede voorbereiding als je je trap gaat schilderen:

  • Zorg ervoor dat de hele trap vetvrij is.
  • Schuur de trap mooi vlak. Bespeur je nog gaten? Werk deze dan weg met vulmiddel.
  • Een goede grondverf, ook wel primer genoemd, zorgt voor het beste resultaat. Breng bij een ‘kaal’ houten trap 2 lagen primer aan. Bij een al bestaande verflaag is 1 laag primer voldoende.
  • Schuur de trap heel licht en maak hem stofvrij

Het echte werk kan beginnen

Je hebt je goed voorbereid en de echte klus kan beginnen. Om jouw trap van een zo mooi mogelijke laag trapverf te voorzien hebben we een paar tips voor je. Allereerst is het belangrijk dat je twee lagen trapverf aanbrengt. Een goede tip is verder om steeds een trede over te slaan en de klus uit te smeren over twee dagen; de ene dag schilder je dus de ene helft en de andere dag de andere. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om al je treden te bereiken én om gewoon naar boven te lopen.