• Lorem ipsum

RAL 3024: Briljantrood

1 Sep 2023

Het verven van je huis kan een leuke en ontspannende klus zijn. Er bestaat bijna niets fijners dan dagelijks thuis te kunnen komen in een frisse- en heldere omgeving waarin je helemaal jezelf kan zijn. Om dit te bereiken is er natuurlijk wel eerst wat werk aan de winkel. De eerste stap in het ontwerpen van jouw ideale omgeving is om de kleur of kleurencombinatie te bepalen. Onze kleuren-database bevat maar liefst meer dan duizend verschillende kleuren en kleurschakeringen. Wij van De Verfzaak begrijpen dus helemaal dat het maken van een kleurkeuze een zeer uitdagende opdracht is.

In dit blogartikel helpen we je graag om de kleuren beter te begrijpen door uit te leggen wat de letters RAL betekenen. Ook leggen we deze keer graag de nadruk op de prachtige kleur RAL 3024. Na het lezen van dit artikel weet jij helemaal waar RAL voor staat, wat de 3024 variant voor een kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is het Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de geeltinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De roodtinten waar RAL 3024 bij hoort beginnen bij 3000. Andere populaire rode varianten zijn RAL 3007 en RAL 3032.

Wat is RAL 3024 voor kleur?

RAL 3024 is een kleurtint die bekend staat als briljantrood. Deze zeer trendy kleur is lekker opvallend maar ook weer niet zo heel erg prominent aanwezig zoals een RAL 3020 verkeersrood. Briljantrood is een veelzijdige kleur die vooral in een modern interieur vrijwel onmisbaar is. Gebruik hem heel stijlvol in huis om een wand er helemaal mee in het oog te laten springen en bijvoorbeeld buiten om de schutting ermee te verven. De groene planten die je ervoor zet zullen dan nog beter opvallen en beter tot hun recht komen. Ga je voor stoer en ben je niet bang om eens voor een andere combinatie te gaan, denk dan eens aan de combinatie van briljantrood met zwart of zilver.

RAL 3024 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 3024! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL briljantrood populair om te gebruiken als muurverf, kunststof verf en zelfs als acrylverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 3024 briljantrood? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 3024!