• Lorem ipsum

RAL 5005: Signaalblauw

16 Mar 2023

Ben je moe van de huidige uitstraling van je woning? Dan is het tijd voor een verandering. Je woning moet namelijk een plek van ontspanning en genot zijn. Als je dus niet tevreden bent over de uitstraling, dan kun je je woning bijvoorbeeld voorzien van een andere kleur. Hierbij hoef je niet altijd je volledige interieur aan te passen. Je kiest gerust voor een leuke verfkleur, schildert de muren en vervangt desgewenst enkele meubels zodat deze beter passen bij je nieuwe muurkleur. Natuurlijk ben je er ook vrij in om je volledige woning van een andere kleur te voorzien. Hoe extreem de verandering is, ligt helemaal aan jou.

Bij het uitkiezen van een nieuwe kleur, kun je kiezen voor diverse kleurtinten. Meestal worden deze tinten aangegeven aan de hand van een RAL-code, zoals RAL 5005. In dit artikel vertellen we je wat deze codering inhoudt, wat voor kleur RAL 5005 eigenlijk is en welke verfproducten we in ons assortiment hebben met de kleurcode RAL 5005.

Waar staat RAL 5005 voor?

Als je op zoek gaat naar verfproducten, dan kom je vaak diverse RAL-codes tegen. Deze codes verwijzen naar een bepaald coderingssysteem. Het systeem definieert kleuren van verf en andere coatings en is ontwikkeld in 1927. RAL is ook niet zomaar een woord, maar een afkorting, die staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Je kunt deze Duitse naam vertalen als “Nationale Commissie voor Leveringsvoorwaarden en Kwaliteitswaarborg”. Aan de hand van deze vertaling kun je concluderen dat de codes zijn ontwikkeld om te zorgen voor een eenduidig systeem, waardoor er geen verwarring mogelijk is wanneer je een specifieke verfkleur wil uitkiezen.

De RAL-codes bestaan uit het woordje “RAL” en een code, bestaande uit vier cijfers. Voor een betere overzichtelijkheid zijn diverse kleurtinten gegroepeerd. Zo hebben geeltinten een kleurcode tussen de 1000 en 1999, terwijl oranjetinten een code hebben tussen de 2000 en 2999. Grijstinten liggen tussen de 7000 en 7999. Wit- en zwarttinten liggen daarentegen tussen de 9000 en 9999.

Wat voor kleur is RAL 5005?

Hierboven hebben we je enkele kleurtinten en hun bijbehorende code laten zien. We hebben echter niet gesproken over de kleur RAL 5005. Deze kleur behoort tot de blauwtinten, die liggen tussen de 5000 en 5999. RAL 5005 wordt ook wel signaalblauw genoemd. Deze fleurige blauwe tint is in huis vooral mooi als je een bepaald deel van je interieur wil accentueren. Zo is deze kleur bijvoorbeeld prachtig op deuren, vooral als de rest van de woning een witte-, crème- of grijze tint heeft. Je mag de kleur desgewenst ook gebruiken om je muren of zelfs vloeren van een kleurtje te voorzien. In dat geval is het wel handig om ook te kiezen voor bijpassend meubilair in een soortgelijke kleur. Contrasterende kleuren zijn echter ook mooi. Je kunt dus desgewenst kiezen voor witte- of zwarte meubels om je signaalblauwe muren te completeren.

RAL 5005 producten bij De Verfzaak

Nu daar je weet hoe je RAL 5005 met je meubilair kunt combineren of met welke andere verfkleuren hij gecombineerd kan worden, wil je waarschijnlijk meteen verf in deze kleur kopen. Voor verf in de kleur signaalblauw ben je bij De Verfzaak op het juiste adres. Je kunt bij ons namelijk terecht voor allerlei verfsoorten van uitstekende kwaliteit, die gemengd kunnen worden in de kleur RAL 5005. Denk er bijvoorbeeld aan dat je in ons assortiment kunt kiezen voor beits, houtverf, kunststof verf, structuurverf, vloerverf en muurverf. Al deze verfsoorten zijn verkrijgbaar in mengkleuren. Je voert dus gerust de kleurcode in en de gewenste kleur wordt voor je gemengd.

Heb je nog vragen over deze kleur of onze verfsoorten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice afdeling. Onze specialisten geven je deskundig advies.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »