• Lorem ipsum

RAL 5019: Capriblauw

8 Sep 2023

Je kent het wel: je huis is toe aan een opknapbeurt. Daarbij is een goede verfbeurt uiteraard onmisbaar! Eén van de leukste klussen om te doen maar om de juiste kleur met de juiste tint te kiezen is niet altijd even voor de hand liggend. Toch is dit een belangrijke keuze want je moet er nog een hele tijd naar kijken. Wij begrijpen het dilemma helemaal om uit al die kleuren een perfecte kleur te selecteren. Onze kleurendatabase bevat namelijk al meer dan duizend verschillende kleuren en wij willen je dan ook graag een beetje op weg helpen door je wat te vertellen over deze kleuren.

Binnen het kleurenspectrum zitten ook de RAL-kleuren. In dit blogartikel leren we je meer over de populaire RAL 5019. Je komt hierbij te weten waar de afkorting RAL voor staat, wat de 5019 variant voor kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 5019 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is het Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de oranje tinten tussen 2000 en 3000 en beginnen de groentinten bij 6000.

De blauwtinten waar RAL 5019 bij hoort beginnen bij 5000. Andere populaire blauwe varianten zijn RAL 5002 en RAL 5025.

Wat is RAL 5019 voor kleur?

RAL 5019 is een kleurtint die bekend staat als capriblauw. Het is een stoere- en opvallende blauwe tint die iets weg heeft van RAL 5017 verkeersblauw maar iets zachter uitvalt. Deze tint is helemaal op zijn plaats binnen een strak-, stoer- en modern interieur. Ook voor de kinderkamer is dit de perfecte keuze voor het opnieuw kleuren van bijvoorbeeld de stoelen en de kasten. De kamer zal hierdoor helemaal tot leven komen.

Wil je meerdere kleuren in je interieur, combineer RAL 5019 capriblauw dan met een fris geelgroen, een sprankelend goud of met een stralend parelwit.

RAL 5019 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 5019! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL capriblauw populair om te gebruiken als muurverf en als kunststofverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 5019 capriblauw? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 5019!