• Lorem ipsum

RAL 6016: Turkooisgroen

15 Nov 2023

Ben je toe aan een frisse wind in je interieur, maar worstel je met het kiezen van de juiste kleur? Bij De Verfzaak begrijpen we dat als geen ander! Onze uitgebreide kleurendatabase bevat duizenden opties om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar inspiratie, lees dan dit blogartikel waarin we alles vertellen over RAL 6016. We leggen uit wat deze kleur betekent en welke producten met RAL 6016 je kunt gebruiken om je interieur nieuw leven in te blazen.

RAL: wat betekent het?

De letterlijke vertaling van de afkorting RAL is ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem bestaat al bijna 100 jaar en heeft als doel kleuren van verf en coatings afzonderlijk te definiëren. Elke kleur heeft een unieke kleurcode die begint met de letters RAL, gevolgd door een viercijferige combinatie. Om het overzichtelijk te houden, hebben kleurenfamilies hun eigen groepsnummers. Groene tinten, waaronder RAL 6016, beginnen bij 6000. Een andere populaire groentint is de RAL 6011

Wat is RAL 6016 voor kleur?

RAL 6016 behoort tot de groentinten en wordt vaak omschreven als ‘turkooisgroen’. Deze diepgroene tint straalt rust en elegantie uit. Het is een kleur die goed past bij zowel moderne als klassieke interieurs. De naam 'turkooisgroen' doet denken aan de diepe kleur van dennenbomen en geeft een gevoel van natuurlijke sereniteit aan de ruimte.

Deze kleur is veelzijdig en kan worden toegepast op verschillende oppervlakken. Denk aan het schilderen van accentmuren, het vernieuwen van meubels of het creëren van een stijlvolle achtergrond voor kunstwerken. RAL 6016 is ook geschikt voor buitengebruik, bijvoorbeeld voor het verven van tuinmeubilair of deuren.

RAL 6016 producten bij De Verfzaak

Na het ontdekken van de prachtige mogelijkheden van RAL 6016 ben je vast enthousiast om aan de slag te gaan. In de webshop van De Verfzaak is deze kleur onder andere beschikbaar als muurverf en buitenbeits. Je hebt zelfs de mogelijkheid om het te gebruiken als acrylverf of ecoline. Let op dat je de juiste kleurcode invoert bij het bestellen, omdat gemengde verf niet geretourneerd kan worden.

Heb je meer vragen over RAL 6016 turkooisgroen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts hebben uitgebreide kennis van het complete RAL-kleurenspectrum en helpen je graag de juiste producten te kiezen. Zo kun je moeiteloos aan de slag met RAL 6016 en je interieur een verfrissende make-over geven!