• Lorem ipsum

RAL 6017: Meigroen

21 Sep 2023

Je kent het wel: je huis is toe aan een opknapbeurt. Daarbij is een goede verfbeurt uiteraard onmisbaar! Eén van de leukste klussen om te doen maar om de juiste kleur met de juiste tint te kiezen is niet altijd even voor de hand liggend. Wij begrijpen het dilemma helemaal om uit al die kleuren een perfecte kleur te selecteren. Onze kleurendatabase bevat namelijk al meer dan duizend verschillende kleuren en wij willen je dan ook graag een beetje op weg helpen door je wat te vertellen over deze kleuren.

Binnen het kleurenspectrum zitten ook de RAL-kleuren. In dit blogartikel leren we je meer over de populaire RAL 6017. Je komt hierbij te weten waar de afkorting RAL voor staat, wat de 6017 variant voor kleur is en je krijgt enkele tips op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over de verschillen tussen RAL-kleuren en kun je benoemen waar de RAL 6017 onder andere voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is het Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee wordt aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de geeltinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De groentinten waar RAL 6017 bij hoort beginnen bij 6000. Andere populaire groene varianten zijn RAL 6009 en RAL 6029.

Wat is RAL 6017 voor kleur?

RAL 6017 is een kleurtint die bekend staat als meigroen. Door deze kleur aan je interieur toe te voegen haal je helemaal het frisse gevoel van de lente in je huis. RAL 6017 meigroen zorgt niet alleen voor een fris gevoel, hij creëert ook een oase aan rust en balans. Vind je alleen groen een beetje saai, ook dan zit je met meigroen helemaal goed. Hij is namelijk erg veelzijdig als het gaat om het combineren met andere kleuren. Gebruik je er een hemelsblauwe kleur bij dan zorg je voor een inspirerende omgeving. Kies je er ook nog eens voor om details in vrolijke narcissengeel, oudroze of heidepaars te schilderen dan fleurt de omgeving helemaal op. 

RAL 6017 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 6017! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL meigroen populair om te gebruiken als muurverf en als meubelbeits. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 6017 meigroen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 6017!