• Lorem ipsum

RAL 7034: Geelgrijs

6 Apr 2023

Heb je er moeite mee om een kleur uit te kiezen voor het verven van je huis? Hier hoef je je geen zorgen over te maken als je kiest voor de verf van De Verfzaak. In ons assortiment vind je namelijk verf in allerlei (meng)kleuren en voor diverse doeleinden. Zo kun je bij ons terecht voor muurverf voor binnen en buiten, maar ook houtverf, grondverf, primers, enzovoorts. Voor het uitkiezen van een geschikte kleur kun je bijvoorbeeld denken aan populaire kleuren, maar ook onverwachte kleuren. In het laatste geval kan de kleur van je woning een gespreksstarter zijn. Het ligt helemaal aan jou, want uiteindelijk hebben alle verfkleuren hun eigen schoonheid.

In dit artikel willen we graag focussen op de kleur RAL 7034. Eerst vertellen we je echter over het RAL-kleurensysteem en hoe je deze kleurcodes kunt ontcijferen. Vervolgens gaan we in op de kleur RAL 7034 zelf. Hierbij kijken we naar wat voor kleur het precies is, maar ook met welke kleur je hem eventueel kunt vergelijken. Tot slot vertellen we je over de RAL 7034 verfproducten die De Verfzaak aanbiedt.

Waar staat RAL 7034 voor?

Als je verschillende verfkleuren met elkaar vergelijkt, dan kom je waarschijnlijk diverse RAL-codes tegen. Er zijn namelijk RAL-kleurencodes voor alle verfkleuren. Daarom vertellen we je wat RAL inhoudt. RAL is een afkorting van de Duitse woorden ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Als je niet weet wat deze woorden betekenen, is dat geen probleem. Het enige wat je hoeft te weten is dat RAL een coderingssysteem is waarmee kleuren van verf, coatings en plastics worden aangeduid. De opbouw van de RAL-codes is steeds het woord RAL gevolgd door een viercijferige code.

Om het geheel overzichtelijk te maken, zijn de verschillende kleurtinten gegroepeerd. Een kleur uit een bepaalde groep heeft steeds hetzelfde eerste cijfer als de andere tinten van die kleur. Een voorbeeld hiervan is de groepering van de oranjetinten. Deze tinten beginnen met het cijfer 2. De notatie van een oranjetint is dus RAL 2xxx. Denk bijvoorbeeld aan de kleur vermiljoen met de code RAL 2002. Witte- en zwarte kleuren hebben het begincijfer 9.

Wat voor kleur is RAL 7034?

Hierboven hebben we het gehad over oranjetinten, wit- en zwarttinten. Aangezien we nog niets hadden gezegd over RAL 7034 vertellen we je nu alles over deze kleur. Deze kleur behoort tot de grijstinten en heeft daarom als eerste cijfer een 7. RAL 7034 is om precies te zijn de kleur geelgrijs. Deze kleur is geen standaardkleur, maar staat wel mooi aan de binnen- of buitenkant van je woning. Doordat hij een gele tint heeft, vrolijkt hij je woning op. Dit is vooral het geval wanneer je hem combineert met andere frisse kleuren zoals groene verf. Echter, geelgrijs in combinatie met bruin is ook prachtig.

RAL 7034 vergelijken met RAL 6013

Nu wil je wellicht weten met welke kleuren je de kleur RAL 7034 kunt vergelijken. Deze kleur kun je enigszins vergelijken met de kleur RAL 6013 oftewel rietgroen. Aangezien RAL 7034 geeltinten heeft, is hij een beetje lichter dan RAL 6013 met groentinten, maar deze kleuren lijken toch aardig op elkaar en zijn ook mooi als je ze met elkaar combineert.

De Verfzaak: RAL 7034 producten kopen

Aan het begin van dit artikel hebben we je verteld dat je bij De Verfzaak terecht kunt voor allerlei verfproducten van topmerken. Zo kun je bij ons terecht voor merken zoals Drost, Rambo, Koopmans, Wijzonol, Sigma, enzovoorts. Je kunt bovendien kiezen voor verf voor binnen en buiten, maar ook voor het schilderen van deuren, kozijnen, trappen, vloeren, keukenkasten en nog veel meer. Iedereen komt dus aan zijn trekken. Neem gauw een kijkje in ons assortiment en koop verfproducten met de kleur RAL 7034!