• Lorem ipsum

RAL 7036: platinagrijs

6 Sep 2022

Een mooie kleur kiezen voor je muur, deur of kozijn kan lastig wezen. Onze verfspecialisten krijgen tenslotte dagelijks vragen over kleurkeuzes en kleurgebruik. De kleurendatabase waar wij over beschikken bevat inmiddels duizenden verschillende kleuren. Dit maakt het kiezen van de perfecte kleurtint alleen maar moeilijker. Daarbij heb je ook nog eens de RAL-kleuren. Wat weet jij over deze kleuren?

In dit blogartikel lees je alles over de kleur RAL 7036. We leggen je uit wat dit voor tint is en waar de afkorting RAL nu eigenlijk voor staat. Daarnaast lichten we enkele verfcategorieën uit waar deze RAL-tint geschikt voor is zodat jij weet waar deze kleur bruikbaar voor is. 

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

RAL is een afkorting voor ReichsAuschlüss für Lieferbedingungen. Dit coderingssysteem werd al bijna 100 jaar geleden bedacht in Duitsland en heeft als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Het gemeenschappelijke binnen deze kleurcodes is de opbouw van de kleur. Zo wordt iedere kleur aangeduid met de afkorting RAL, gevolgd door een viercijferige code. Daarnaast heeft iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de blauwtinten tussen 5000 en 6000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7036 ook toebehoort, begint bij 7000. Andere populaire varianten grijs zijn RAL 7021 en RAL 7035. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 7035 is populair en wordt gebruikt door schilders en klussers. Hieronder lees je blogs over andere populaire grijstinten.

Wat is RAL 7036 voor kleur?

Zoals hierboven aangegeven behoort de RAL 7036 tot de categorie grijstinten binnen het RAL kleurenspectrum. Specifiek wordt deze kleur omschreven als ‘platinagrijs’. Platinagrijs is een warme kleur die een metallic glans heeft. Daarnaast is deze kleur neutraal, wat betekent dat het goed te combineren is met andere tinten binnen een ruimte. Combineer met kleuren zoals blauw, groen of rood en laat je verrassen!

RAL 7036 wordt vooral gebruikt in kantoren en keukens. De voornaamste reden hierachter is dat deze tint zich goed leent voor een zakelijke aangelegenheid. Een andere optie is om deze kleur te gebruiken als radiatorlak. Ook een radiator kan een likje verf gebruiken, en daarvoor leent deze platinagrijze RAL-kleur zich ook uitstekend.

RAL 7036 producten bij De Verfzaak

Na het lezen van dit blogartikel aan het werk met de RAL 7036? Dat begrijpen we! In de webshop van De Verfzaak is deze platinagrijze tint populair om te gebruiken als lakverf of muurverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf op kleur kan namelijk niet geretourneerd worden. Momenteel hebben we geen kant-en-klare producten van deze kleur beschikbaar in ons assortiment.

Wil jij meer weten over RAL 7036 platinagrijs? Onze verfspecialisten helpen je graag! Kom in contact met ze door ons te bellen of door een e-mail te sturen. Onze specialisten hebben kennis van vele kleurenwaaiers, en zo ook van het RAL-kleurenbestand. Kijk met ze naar de juiste kleur en producten voor je klus en start je RAL 7036 project!

/* MailBlue script */
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »