• Lorem ipsum

RAL 7042: Verkeersgrijs A

27 Jan 2023

Jeuken je handen al om je interieur eens een nieuwe look te geven maar je kan geen keuze maken tussen al die verschillende kleuren? Bij De Verfzaak begrijpen we dat helemaal! Zo bevat onze eigen kleuren database al duizenden verschillende kleuren wat het lastig maakt om de perfecte tint te kiezen. Zo ook met RAL-kleuren. Die hebben allemaal hun eigen codering, maar waar staan die kleuren eigenlijk voor?

In dit blogartikel leggen we de focus op de populaire kleur RAL 7042. Je komt hierbij te weten wat RAL nu eigenlijk betekent, wat de 7042 variant voor kleur is en je krijgt tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel herken jij zelf de verschillen tussen RAL-kleuren en weet je waar de RAL 7042 voor te gebruiken is.

RAL 7042: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit is een Duits coderingssysteem dat bijna 100 jaar geleden bedacht is. De kerntaak van dit systeem is om de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar te kunnen definiëren. Elke kleur heeft hierbij zijn eigen unieke kleurcode gekregen welke begint met de letters RAL en eindigt op een unieke cijfercombinatie bestaande uit 4 cijfers. Om het overzichtelijk te houden heeft iedere kleurfamilie een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de gele tinten tussen 1000 en 2000 en beginnen de wit- en zwarttinten bij 9000.

De grijstinten, waar de RAL 7042 bij hoort, beginnen bij 7000. Andere populaire varianten grijs zijn RAL 7023, RAL 7033 en RAL 7040. Deze kleuren worden veelvuldig gebruikt in de profmarkt en door doe-het-zelvers. Ook de kleur RAL 7042 is erg populair en wordt vaak gebruikt door zowel de professionele- als de amateur schilders en klussers. Hieronder lees je blogs over andere populaire grijstinten.

Wat is RAL 7042 voor kleur?

Zoals zojuist beschreven behoort RAL 7042 tot de categorie grijstinten binnen het RAL-kleurenspectrum. In deze categorie bevinden zich echter maar liefst 25 verschillende grijs varianten dus weet je eigenlijk nog niet welke kleur RAL 7042 precies is. Om je antwoord te geven op de hoofdvraag van deze paragraaf: RAL 7042 is een grijstint die het best kan worden omschreven als ‘verkeersgrijs’.

Zoals de naam al doet vermoeden is verkeersgrijs de kleur die je terugvindt op de verkeersborden. Hij heeft een vrij lichte- en neutrale uitstraling en is daardoor zeer veelzijdig inzetbaar. Of je hem nu voor een wandje in de woonkamer wil gebruiken, buiten op het terras of misschien wel in de badkamer, met verkeersgrijs kan je werkelijk alle kanten op. Behalve op de muur is deze zacht grijze kleur ook mooi om je meubelstukken ermee op te knappen. Het maakt daarbij ook niet uit voor welke woonstijl je gaat. Van barok tot modern en van landelijk tot industrieel, verkeersgrijs past er altijd bij.

RAL 7042 producten kopen bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7042! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL verkeersgrijs populair om te gebruiken als muurverf en als meubelverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde RAL 7042 kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 7042 verkeersgrijs, neem contact op met onze klantenservice. Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleuren bestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 7042!