• Lorem ipsum

RAL 7045: Telegrijs 1

3 Feb 2023

Een mooie kleur kiezen voor je muur, deur, kozijn of meubelstuk kan een grote uitdaging zijn. Onze verfspecialisten krijgen tenslotte dagelijks vragen over kleurkeuzes en kleurgebruik. De kleurendatabase waar wij over beschikken bevat inmiddels duizenden verschillende kleuren. Dit maakt het kiezen van de perfecte kleurtint alleen maar moeilijker. Daarbij heb je ook nog eens de RAL-kleuren. Wij van De Verfzaak begrijpen dat het lastig is om een juiste kleurkeuze te maken.

In dit blogartikel leggen we de focus op de populaire RAL 7045. Je komt hierbij te weten wat RAL nu eigenlijk betekent, wat de 7045 variant voor kleur is en je krijgt tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. Na het lezen van dit artikel herken jij zelf de verschillen tussen RAL-kleuren en weet je waar de RAL 7045 voor te gebruiken is.

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem heeft al geruime tijd als kerntaak dat kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar gedefinieerd kunnen worden. Elke kleur heeft hierbij een code van vier cijfers, met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de roodtinten tussen 3000 en 4000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De grijstinten, waar de RAL 7045 bij hoort, beginnen bij 7000. Andere veelgebruikte grijs varianten zijn RAL 7015 en RAL 7037. Deze kleuren worden net als RAL 7045 veelvuldig gebruikt door zowel professionals als de doe-het-zelvers.

Wat is RAL 7045 voor kleur?

Zoals zojuist beschreven behoort RAL 7045 tot de grijstinten binnen het RAL kleurenspectrum. Binnen deze categorie zijn er echter achtendertig verschillende grijstinten. Dat zegt dus nog niets over deze specifieke kleur. RAL 7045 is een grijstint die het best kan worden omschreven als ‘telegrijs 1’. 

Deze grijze kleur heeft een lichte betonachtige uitstraling wat perfect past bij een industriële- en strakke woonstijl. Veel mensen denken bij industrieel aan een koud karakter maar niets is minder waar. Telegrijs 1 heeft van zichzelf een neutrale- en rustgevende beleving. Combineer dit met prachtige pastelkleuren en beige tinten voor een heel eigentijds-, modern- en warm interieur.

Niet alleen op de muur binnenshuis maar ook voor bijvoorbeeld op de tuinmeubels of op de schutting is deze kleur uiterst geschikt.

RAL 7045 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 7045! In de webshop van De Verfzaak is dit RAL telegrijs 1 populair om te gebruiken als lak, muurverf en houtverf. Let wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 7045 telegrijs 1? Neem contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij aan de slag kan met RAL 7045!