• Lorem ipsum

RAL 8017: Chocolade bruin

30 Jun 2023

Het verfseizoen staat weer voor de deur en je kan niet wachten om te beginnen. Een kleurkeuze is hierbij heel belangrijk want je moet er nog een hele tijd naar kijken. Of je nu alle muren en meubels dezelfde kleur geeft of gaat combineren, de kleurkeuze is altijd nog de lastige keuze van de hele klus. Dat begrijpen we bij De Verfzaak maar al te goed. Onze kleurendatabase bevat namelijk meer dan duizend verschillende kleuren. Naast de basiskleuren heb je al die verschillende tinten uit te kiezen. Deze tinten hebben een RAL code. Om je een beetje op weg te helpen lichten we zo nu en dan een kleur uit om je meer te weten te laten komen over de desbetreffende kleur.

In dit blogartikel leggen we deze keer de focus op de populaire kleur met de code RAL 8017. We vertellen je waar de afkorting RAL vandaan komt, wat de RAL 8017 tint voor een kleur is en we geven je tips en tricks op het gebied van kleurgebruik en kleurcombinaties. 

RAL: wat betekent dat eigenlijk?

De afkorting RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. Dit Duitse coderingssysteem dat de kleuren van verf en coatings afzonderlijk van elkaar definieert. Elke kleur heeft een code van vier cijfers met daarvoor de letters RAL. Ook iedere kleurfamilie heeft een eigen groepsnummer waarmee kan worden aangeduid dat deze kleuren bij elkaar horen. Zo zitten de oranjetinten tussen 2000 en 3000 en beginnen de blauwtinten bij 5000.

De bruintinten waar RAL 8017 bij hoort beginnen bij 8000. Andere populaire bruin varianten zijn RAL 8022 en RAL 8028

Wat is RAL 8017 voor kleur?

RAL 8017 is een kleurtint welke wordt omschreven als chocolade bruin. Zoals de naam al aangeeft is dit de diep bruine tint die melkchocolade heeft. Hij heeft een warme en zachte uitstraling die direct opvalt. Wil je deze kleur aan de wand gebruiken dan adviseren we je om er een duidelijk contrasterende lichte kleur bij te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld wit-, beige- of grijstinten. Wil je met andere kleuren combineren dan zorgen pastelkleuren voor een rustig en natuurlijk effect. Ook andere bruintinten gaan erg goed samen met chocoladebruin zolang deze maar lichter uitvallen. Wil je aan liever een rustige basiskleur, gebruik chocolade bruine verf dan op je meubels, raamkozijnen of plinten om diepte te creëren.

RAL 8017 producten bij De Verfzaak

We begrijpen dat je na het lezen van dit blogartikel graag aan de slag wil gaan met RAL 8017! In de webshop van De Verfzaak is deze RAL chocolade bruin populair om te gebruiken als muurverf. Let echter wel op: zorg er wel voor dat je de juiste kleurcode invoert. Gemengde verf kan namelijk niet geretourneerd worden.

Wil jij meer weten over RAL 8017 chocoladebruin? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice! Onze deskundigen hebben veel kennis van het gehele RAL-kleurenbestand en kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Waar nodig raadt ons personeel je graag de juiste producten aan zodat jij met veel plezier aan de slag kan met RAL 8017!